Abonnementsartikel

Hvis Pellenc-mærket var en bil, havde det været en sportsvogn af den allerfineste klasse.

Det franske mærke er et luksusmærke for de, der gerne vil have det ypperste af det ypperste, og i deres 2019-sortiment har de leveret en ny græstrimmer og en ny stanghækkeklipper.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Begge redskaber kommer fra deres Alpha-serie, som er en serie, hvor batteriet både kan gå direkte i maskinen, men også kan bruges i en rygsæk. Alle Alpha-produkterne indeholder i øvrigt det samme batteri.

- Pellenc prøver at ramme et andet publikum med deres Alpha-serie, for alle deres andre produkter bærer præg af, at de skal kunne holde i lang tid. Disse produkter bærer mere præg af, at de skal kunne holde i en halv time, og så kører man videre til et nyt sted.

- Nicolai Lydal, salgskonsulent hos Texas A/S.

Græstrimmeren har fået navnet "Excelion" og kan bruges med det kraftfulde 520-batteri fra selvsamme serie. Trimmeren klipper med en omdrejningshastighed på helt op til 6.400 omdrejninger i minuttet.

- På Alpha-seriens 520-batteri kan græstrimmeren arbejde i over fire timer, og den har så meget kraft, at vi synes, den kan sammenlignes med benzinklippere, siger Nicolai Lydal, der er salgskonsulent ved Texas A/S, der er den danske importør af det franske produkt.

Bedre styring af varmen

Pellenc-virksomheden blev stiftet af Roger Pellenc, der havde i tankerne, at mærket skulle være et mærke, der slog de andre konkurrenter på kvalitet. Men når kvaliteten bliver ekstraordinær, gør prisen også ofte det samme, og derfor ligger Pellenc da også prismæssigt et stykke over konkurrenterne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til gengæld har Pellenc også forpligtet sig ved at lave ekstraordinære features på deres redskaber. På Excelion-græstrimmeren er der en printplade med ISM-kortteknologi, der gør, at varmen i trimmerhovedet bliver fordelt bedre og mere ligeligt, hvilket giver en bedre klipning. Derudover følger der også en skuldersele med for komfortens skyld, et display til at justere hastigheden samt et justerbart D-håndtag.

rich-media-3
Stanghækkeklipperen Helion Alpha har en maksimal længde på 240 centimeter. Foto: Pressefoto/Pellenc.

- Trimmeren kan køre med forskellige hastigheder, og det gør, at den kan klare al slags græs. Og så har den to års garanti, hvilket heller ikke er ofte for en professionel maskine. Det vidner om den kvalitet, Pellenc producerer med, siger Nicolai Lydal.

Til andre mennesker

I Alpha-serien er der også en ny stanghækkeklipper på vej, som dog først kan fås i det sidste halvår af 2019. Ligesom den førnævnte græstrimmer er der også display, tre klippehastigheder og ISM-kortteknologi. I begge produkter er hovedet da også hovedsageligt lavet af magnesium, som er et dyrere men også stærkere produkt end plastik.

Dens store individuelle fordel er, at den har et fleksibelt klippeskær, der kan justeres fra -90 grader til +45 grader, og så kan man ikke tage sværdet fra gearkassen.

- Pellenc prøver at ramme et andet publikum med deres Alpha-serie, for alle deres andre produkter bærer præg af, at de skal kunne holde i lang tid. Disse produkter bærer mere præg af, at de skal kunne holde i en halv time, og så kører man videre til et nyt sted, siger Nicolai Lydal.