Abonnementsartikel

Med 2.585 tilmeldte dyr fra hele landet er Landsskuet i Herning fortsat landets største dyrskue, når det åbner for publikum og sætter bedømmelserne i gang torsdag den 4. juli, skriver Landsskuet i en pressemeddelelse.

- Med knapt 2.600 dyr holder vi de seneste års høje niveau og har alle stalde helt fyldt med landets flotteste husdyr. Det vidner om en stor opbakning til Landsskuet som Danmarks største dyrskue, siger Mads Fjordside, daglig leder af Landsskuet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mest bemærkelsesværdig er fremgangen i hesteudstillingen, hvor Landsskuet i år sætter rekord med 370 tilmeldte avlsheste, hvilket uden sammenligning gør udstillingen i Herning til landets største dyrskue for heste. Blandt de 24 hesteracer er det især de større heste som Jydske Heste, Dansk Varmblod og Knabstrupper, der stiller med flest heste. De legendariske Jydske Heste, der altid har haft en særlig rolle på Landsskuepladsen som den nationale trækhest, bliver igen den antalsmæssigt største race med hele 47 dyr, hvilket i sig selv er imponerende, da det er en pæn del af den samlede bestand her i landet.

Udover avlsheste får Landsskuet besøg af Garderhusarregimentets hesteeskadron på åbningsdagen den 4. juli, ligesom der under hele skuet også er deltagelse af heste, der medvirker i de store dyrskueshows og Dansk Ride Forbunds landsdelsmesterskaber. I alt vil der derfor være 500 heste på pladsen.

Flere kødkvæg

Ifølge pressemeddelelsen fra Landsskuet vil malkekvæg med 623 tilmeldte dyr fortsat udgøre mere end halvdelen af kvægudstillingen, men kødkvæget er i fremgang med 523 dyr fordelt på 16 racer. Limousine er vanen tro den største race med 108 dyr, mens Hereford fejrer raceforeningens 50 års jubilæum ved at samle hele 78 repræsentanter. To racer - Murray Gray med ni dyr og en enkelt Wagyu - er tilbage i Landskuets stalde efter nogle års fravær.

I udstillingen af får og geder er der også stigende tilslutning. For eksempel sætter fåreracen Oxforddown rekord med 27 tilmeldte dyr, ligesom der er stor fremgang blandt gederacerne. I alt udstilles der 131 får og 50 geder.

Fødevarer i naturen

I staldene med de mindre husdyr vil der traditionen tro være en stor udstilling af kaniner, fjerkræ og katte. Udover de knapt 2.600 udstillede dyr vil der også være grise, hunde og chinchillaer, der indgår i Landsskuets øvrige aktiviteter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Landsskuet vil igen byde på masser af oplevelser med flotte dyr og stolte ejere, ligesom vi bestræber os på at tilbyde aktiviteter for hele familien; uanset om man kommer fra by eller land. Landsskuepladsen er derfor fyldt med maskiner og produkter til landmanden, men også en blomstrende have- og naturudstilling, hvor vi som noget nyt har indarbejdet vores fødevareudstilling i de grønne omgivelser, siger Mads FjordsideJOF