Abonnementsartikel

Mange kørestolsbrugere kender sikkert de fjederbelastede låger i naturområdernes indhegninger. De skal sikre, at lågen ikke kan stå åben. Men de er tunge og nærmest umulige at holde åbne, fordi man med den ene hånd skal holde lågen åben og med den anden forsøge at manøvrere kørestolen om på den anden side.

Der findes en lågetype ved navn "kissing gate", som gør det nemmere for bl.a. kørestolsbrugere at passere hegnet. Lågetypen er ikke særlig udbredt, og det er på den baggrund, at virksomheden Poda Hegn nu har indlemmet en låge af denne type i sit program.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lågen hedder HandyGate. Den er udviklet af Poda Hegn i samarbejde med Dansk Handicap Forbund. Interesserede vil kunne få den præsenteret på Landsskuet i Herning.

HandyGate fungerer som en sluse. Kørestolsbrugeren kan bakke ind i slusen og betjene lågen forfra uden at skulle dreje kroppen. Det er ikke nødvendigt at holde på lågen, og man har derfor begge hænder fri til at betjene kørestolen.

Lågen har to positioner, og den er altid lukket uanset sin position. Desuden er lågen monteret en smule på skrå, hvilket betyder, at den altid automatisk lukker til, så det ikke er muligt at komme til at efterlade den åben.

Foruden handicappede og gående er lågen også velegnet til ryttere og cyklister.