Abonnementsartikel

Der er mange, der drager afsted med campingvognen med det formål at slippe væk fra dagligdagens trummerum og ikke mindst de digitale forpligtelser på Facebook, arbejdsmails og så videre. Men der er også mange, der gerne vil have internettet med i ferien.

Derfor er der gennem tiden lavet mange, gerne dyre løsninger til, hvordan du som campist kan komme på nettet fra campingvognen eller teltet, og det er alt sammen meget fint. Tiderne har dog ændret sig, og langt de fleste har internettet med i lommen, når turen går afsted til campingpladsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mange er udmærket klar over, at det er en forholdsvis enkel sag at dele en internetforbindelse via mobiltelefonen, men der er stadig mange derude, der ikke kender funktionen.

Så for dem er her en beskrivelse, så du altid kan komme på nettet ? altså hvis du har en moderne mobil.

Android-mobil

Afhængig af, om man har en Android-mobil eller en iPhone, og ligeledes afhængig af hvilket styresystem, mobilen bruger, er der en smule forskel på, hvordan man gør. Men generelt er det nemt.

På en Android-mobil går du ind i Indstillinger. (Det kan for eksempel være via det lille tandhjul, der typisk sidder i højre hjørne foroven af skærmen, når man trækker fingeren ned over skærmen.)

Her finder du ?Wi-Fi og internet?, klikker og vælger ?Hotspot og netdeling?. Her klikker du på Wi-FI hotspot. I næste skærmbillede skal du aktivere til/fra-knappen, vælge navn på hotspot og indtaste et password. Det er vigtigt at vælge et password, da du ellers risikerer, at du deler forbindelsen med ?resten af campingpladsen?.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Herefter er det bare at tænde den bærbare computer, vælge netværksforbindelse, finde dit nye netværk/hotspot og koble dig på med det rigtige password. Rækkevidden af internettet er afhængig af din mobil, men typisk vil det være 10 ? 20 meter i diameter.

iPhone

Fra en iPhone er det næsten det samme. Find Indstillinger og klik. Vælg Internetdeling, slå Internetdeling til, opret password ? og så er du oppe at køre.

Langt de fleste mobilabonnementer indeholder en givet mængde data. Husk, at hvis du bare browser på nettet og læser aviser, så bruger du ikke meget data, men hvis du begynder at høre musik eller ser film, så kan data hurtigt blive brugt. Så tjek dit abonnement og vælg eventuelt at opgradere til mere data ? så kan du altid neddrosle igen efter ferien.