Abonnementsartikel

I fire dage har det vrimlet med glade havefolk i Harrestrup Ådal i Ballerup. Og med tusindvis af besøgende fra både ind- og udland, smukke showhaver, indbydende inspirationshaver og en lang række foredrag, debatter, udstillinger, salgsstande og store havefaglige kapaciteter tøver Haveselskabets direktør Charlotte Garby ikke med at kalde Cph Garden 2019 for en succes.

- Det er gået forrygende godt - over al forventning. Vi har fået en masse ros og positive tilkendegivelser fra både publikum og udstillere, og det gør mig meget, meget glad. For det viser med al tydelighed, at der er interesse for og plads til et haveshow i denne her størrelsesorden i Danmark. Det er meget overvældende, siger Charlotte Garby, direktør i Haveselskabet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Lang kø

Allerede torsdag morgen, da Haveselskabet åbnede lågen for at byde velkommen til den første af fire showdage, var køen udenfor pladsen lang. På den gamle flyveplads i Skovlunde myldrede det med besøgende, som var kommet til Marbækstien for at være med til at åbne Danmarks største haveshow. Gæsterne strømmede til fra nær og fjern. Fyldte busser kørte til fra de yderste kanter af Danmark, og også fra Sverige har mange taget turen over broen. Selv fra Portugal har der været besøg.

Søndag eftermiddag lå besøgstallet på det fire dage lange haveshow på knap 16.000 gæster. Modsat det første haveshow på dansk jord, som blev afholdt over fem dage i Valby 2017, har der denne gang været et mere målrettet havepublikum. Langt flere har selv indløst billet i modsætning til 2017, hvor mange var inviteret til særarrangementer under showet.

Tak til frivillige

Vejret har været blandt de største udfordringer for årets Cph Garden. Særligt i timerne op til åbningsdagen, hvor et massivt regnskyl ramte Harrestrup Ådal i Ballerup gav sved på panden og travlhed med at få spredt flis ud på de mudrede stier. Omvendt har de følgende meget solrige dage givet udfordringer med hele tiden at sikre tilstrækkeligt med koldt drikkevand.

- Men vi har klaret det hele, og det kan vi takke de mange frivillige, der har hjulpet til på pladsen for. Uden dem havde vi aldrig kunnet gennemføre Cph Garden. Jeg er meget beæret over, at så mange frivillige stiller op og hjælper os med at stable landets største haveshow på benene - og især at mange er kommet op til mig og har sagt, at de er klar til at gøre det igen. Det er virkelig stort, siger Charlotte Garby.

Flere skraldespande

Sammen med Haveselskabets bestyrelse vil hun nu evaluere årets Cph Garden. En ting har direktøren allerede noteret - der skal flere skraldespande til, for dem har der været for langt imellem på pladsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Selv om der har været for få skraldespande, har der været ualmindelig rent og pænt på grunden. Det er tydeligt, at det er et dedikeret havepublikum vi har haft besøg af, for de smider selvfølgelig ikke affald på jorden. Det skal de have tak for - men jeg havde gerne undet dem, at de hurtigere og nemmere kunne komme af med madpapir og æbleskrog, siger Charlotte Garby.

Søndag eftermiddag er der trods aftenens sankthansfester stadig fyldt med haveglade mennesker på Cph Garden-pladsen, som nyder, nærstuderer og "nørder" igennem i showhaver, udstillinger og arbejdende værksteder.