Abonnementsartikel

Turen med campingvognen kan være lidt af en mundfuld. Bilen og campingvogn kan være tungt pakket, og mange har tilladelse til at køre op til 100 km/t på motorvejene.

Det kræver ekstra koncentration under kørslen - især når der er kraftig sidevind eller når store lastbiler skaber turbulens under overhalinger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og så skal man jo også lige huske at have den rigtige vægtfordeling i vognen og undgå overvægt.

Trods de mange ting, man skal huske på, ser det ud til, at danske campister klarer sig pænt og sikkert gennem trafikken. Det viser tal fra Vejdirektoratet.

- Der bliver registreret relativt få ulykker med campingvogne. De seneste fem år er der registreret mindre end 10 ulykker med personskade, der involverede campingvogne, og ca. 20-30 ulykker alene med materielskade.

Det oplyser Ida Hvid, der er ingeniør i afdelingen for Trafiksikkerhed hos Vejdirektoratet.

Hun tilføjer, at cirka en tredjedel af ulykkerne er sket i kryds. Det skyldes, at der er større risiko for sammenstød, når trafikanterne skal krydse hinanden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En anden stor andel består af bagende-kollisioner, som udgør ca. 18 procent.

Antallet af ulykker med kun materielle skader har ligget stabilt omkring de 25-30 ulykker pr år siden 2014.

Ulykker med personskade er der heldigvis færre af. I 2014 kun en enkelt, i 2015 var der 7, i 2016 10. I hver af årene 2017 og 2018 var der 8 ulykker med personskader.