Abonnementsartikel

Danske campister i Sverige har uden tvivl fået at mærke, at den svenske tobakslov er strengere end i Danmark - og nu får den lige en tand mere. Fra den 1. juli forbyder svensk lov nemlig rygning på alle udendørs områder, hvor der serveres mad og drikke - og hvortil offentligheden har adgang.

Det vil sige, at campingpladsernes områder for udendørs servering også bliver omfattet af rygeloven.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det fremgår af et svar, som online-mediet husbilhusvagn.se har fået fra Folkhälsomyndigheten, som i Danmark svarer til Sundhedsstyrelsen.

Mediet stillede først dette spørgsmål: Bliver det forbudt at ryge på hele campingpladsens område?

Svaret lyder, at der ikke indføres rygeforbud på campingpladserne som sådan. Men der er heller ingen hindring for, at campingpladsens ejer kan indføre et frivilligt rygeforbud på hele campingpladsen.

Måske røgfri minigolf

Næste spørgsmål lød: Kommer der stramninger mod rygning på andre af campingpladsernes udendørs områder ud over de steder, hvor der serveres?

Svaret er her, at loven også generelt kommer til at forbyde rygning på udendørs arealer, hvor der dyrkes idræt. Regeringen tænker her i første omgang på f.eks. fodboldstadions og sportsarenaer. I forhold til campingpladser kan lovens formulering give rum for at medtage indhegnede områder som for eksempel fodboldbaner, tennisbaner og minigolfbaner, lyder det.