Abonnementsartikel

I de senere år har kompakt-traktorerne bredt sig voldsomt på det danske marked. De små vævre maskiner er ofte i stand til at komme frem, hvor større traktorer må give op, og det har gjort dem populære i blandt andet boligområder, hos anlægsgartnere og stutterier samt ved kommunerne. Og det voksende marked har trukket et helt andet marked med med sig, nemlig redskaber, der er skræddersyede til de mindre maskiner.

- Vi har haft rigtigt mange kunder, der har efterspurgt redskaber, der passer til de små traktorer. Ofte er de gænge redskaber for store og tunge, og derfor er vi gået ned i størrelse, siger direktør fra DK-TEC, Torben Østerberg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Firmaet har her i foråret lanceret lanceret en ny produktlinje med en række redskaber til kompakt-traktorer såsom ISEKI og Kubota. Kompakt-linjen består af mindre redskaber som slagleklippere, fræsere, plove med mere, og redskaberne er designet til at sidde netop på kompakt traktorer med cirka 14-30 HK.

- Jeg er overrasket over, hvor mange kompakt-traktorer, der kører rundt om i landet, siger Torben Østerberg, der forventer at udbygge linjen løbende de næste år.

Den nye produktlinje bliver produceret i Kina og efterfølgende bygget om herhjemme, så de passer perfekt til de maskiner, der er på det danske marked.