Abonnementsartikel

Ingen kan forvente en sommer som sidste år, men det er fristende med den sæsonstart, som 2019 har budt på. Det er den bedste sæsonstart i fem år med 29,4 procent fremgang, og det er både glædeligt og kommer uden tvivl til at påvirke sæsonen 2019 positivt, siger landsformand Anne-Vibeke Isaksen, der selv er aktiv campist hele året.

Campister er formentlig nogle af de danskere, der tjekker vejrudsigten oftest, og belægningen på de danske campingpladser kan læne sig op ad vejrudsigten. Godt vejr er lig med mange gæster, og gode vejrudsigter er lig med mange bookinger, fordi der er positiv rejsestemning i familien. Bookinger for sommeren 2019 ser ligeledes meget positive ud.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Mindre vejrafhængig

Dansk Camping Union driver 22 campingpladser fordelt over det meste af Danmark og tilbyder store rabatter til foreningens cirka 50.000 medlemmer.

- Godt vejr giver de bedste sæsoner, selvom vi også oplever, at campisterne flytter sig med vejret. Når det er godt vejr, har vores campingpladser ved vandet mange gæster, mens campingpladserne i byer som København, Aarhus, Odense og Viborg klarer sig bedre, når det danske sommervejr svigter, siger Anne-Vibeke Isaksen.

Camping har den enorme fordel, at man kan flytte sig, når vejret svigter i et område, eller hvis man bare er klar til at komme videre. Man er ikke afhængig af, at man har booket et sommerhus eller hotelværelse en hel uge. Det tager kun få minutter at pakke sit mobile feriehjem sammen og køre videre til et nyt område. Den frihed kan ingen andre ferieformer som regel tilbyde.

Fremgang for alle

DCU samarbejder med over 100 danske campingpladser, og flere af disse bekræfter den positivitet, der blomstrer blandt danske campister. Danmark har ca. 450 campingpladser, og fælles for dem alle er, at de ligger naturskønt og har moderne faciliteter, fordi der de seneste 15 år er investeret millioner i komfort såsom moderne familiebaderum, pools og aktiviteter.