Abonnementsartikel

Hvad sker der i flaskeautomaten, og hvor meget energi sparer man ved at genanvende dåser og flasker? Det, og andre klimaspørgsmål, kan du få svar på i Dansk Retursystems solcelledrevne udstilling, Learning Lab, som tager turen til Landsskuet i Herning 4-6 juli.

Først går du gennem slusen, så bliver du bliver scannet, sorteret, presset, smeltet og vender herefter tilbage fra din retur-rejse som en genanvendt flaske eller dåse. Er du blandt de forventede 50.000 gæster på Landsskuet i Herning de kommende dage, kan du i Dansk Retursystems Learning Lab blive klogere på, hvor meget det betyder for klima og miljø, når du panter tomme flasker og dåser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Klimavenlig viden

Dansk Retursystems Learning Lab er et interaktivt læringsrum bygget op i en 40 fods container på hjul. Learning Lab er udviklet for at give danskerne et indblik i, hvad der sker med flasker og dåser, når vi afleverer dem i flaskeautomaten eller på pantstationen.

Learning Lab er drevet af solceller, og når batterierne er helt ladet op, kan udstillingen køre i otte timer uden at tilslutte anden strøm.

Du finder Dansk Retursystems Learning Lab på stand 214 på Landsskuet i Herning.