Abonnementsartikel

Det gælder allerede for en række vilde dyrearter, at disse kun må plejes af vildtplejestationer med særligt uddannet personale og kendskab til pleje af vilde dyr, og fra i dag den 1. juli 2019 gælder dette også for pindsvin.

Ændringen er foranlediget af, at man som plejer uforvarende kan komme til at gøre pindsvinene en bjørnetjeneste ved for eksempel, at pleje dyr som ikke er syge, fodre pindsvinene med mælk som gør dem syge eller bidrager til, at der overføres sygdomme fra syge til raske pindsvin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis du finder et pindsvin, som er kommet til skade, kan dette enten indleveres til en af Dyrenes Beskyttelses vildtplejestationer eller til en af de mange godkendte pindsvineplejere hos Pindsvinevennerne i Danmark, Dansk Pindsvinepleje og Beskyttelse eller Pindsvineplejerne, Amager - Storkøbenhavn.

Kørt ned af robotter

Miljøstyrelsen oplever desuden, at mange pindsvin kommer til skade, når de kommer i kontakt med en robotplæneklipper. Da pindsvin er nataktive, opfordrer Miljøstyrelsen derfor til, at man som haveejer programmerer sin plæneklipper, så den kun kører i dagstimerne. På den måde kan rigtig mange af de skader, som forårsages af plæneklippere helt undgås.

Det gælder generelt, at tilskadekommet vildt eller nødstedt yngel, kun må plejes med henblik på genudsætning. Genudsætning skal ske, så snart det skønnes, at vildtet kan klare sig selv. Såfremt pleje ikke må antages at kunne føre til genudsætning inden for en periode på seks måneder, skal vildtet aflives så hurtigt som muligt.