Abonnementsartikel

2020 kommer til at stå i naturens tegn. DR, Friluftsrådet, Naturstyrelsen og Danske Naturhistoriske Museer er nu gået sammen om at sikre, at alle kan fortsætte oplevelserne ude i den danske natur og på museerne i forlængelse af, at DR sender den stort anlagte serie "Vilde Vidunderlige Danmark".

Det sker med det landsdækkende initiativ "Vores Natur", der skal give befolkningen ny viden, nye oplevelser og nye muligheder for selv at opleve Danmarks natur. I 2020 vil de mange statslige naturområder, som Naturstyrelsen forvalter landet over, danne rammen om masser af events som led i projektet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Når danskerne fem søndage i træk har set DR's naturudsendelser i bedste sendetid, inviterer vi alle ud i vores fælles natur, som i 2020 vil danne ramme om hundredvis af events. Naturstyrelsen forvalter over 1.000 statslige naturområder lige fra store naturperler til de helt lokale og nære naturområder, hvor alle har fri adgang, og vi håber, at endnu flere nu får øjnene op for det væld af oplevelser, de byder på, siger Naturstyrelsens direktør Peter Ilsøe.

Partnerskabet inddrager en lang række andre organisationer i arbejdet med at udvikle og skabe aktiviteter i naturen. "Vores Natur" bliver støttet af Nordea-fonden, Aage V. Jensens Naturfond og 15. Juni Fonden med i alt 25 millioner kroner. Midlerne skal bruges til at udvikle konkrete aktiviteter og indsatser, som får danskerne ud i naturen i forlængelse af DR's egen mediesatsning.