Abonnementsartikel

Det er et helt liv med hesteavl, der om få dage bliver sat en stopper for, når den kendte avler og opdrætter Lene Ibsen sætter hele sin besætning til salg på Campen Auktioner i Randers. Baggrunden for den drastiske beslutning er ikke mangel på kærlighed til hestene, tværtimod. Det er en mangeårig kontrovers med Skat, der nu fører til, at Lene Ibsen sælger sit livsværk.

- Det er en utrolig tung beslutning. Det bliver hårdt, og jeg får det meget svært, når dagen kommer, og de skal væk, fortæller Lene Ibsen, som har været i tæt kontakt med heste hele sit liv.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har haft heste hele mit liv, og jeg startede med at avle, da jeg var 13 år.

Jeg elsker heste, især dem jeg selv har opdrættet, derfor har de alle fra år 2007 efternavnet Love.

Verdens bedste springhest

Lene Ibsen startede med holsteneren, som hun kalder verdens bedste springhest, men siden har hun også avlet på hoppestammer fra forskellige forbund. Resultaterne har været rigtigt fine, både på nationalt og internationalt niveau. Udfordringen er blot, at ambitionerne om at gøre det endnu bedre i et større format ikke kan føres igennem på grund af hendes kamp med det danske skattevæsen, som startede for syv år siden. Skat ville ikke godkende hendes stutteri som virksomhed, og det slagsmål har i dag fået drastiske konsekvenser for hesteavleren.

- Problemet er ikke så meget de penge, der er involveret i sagen med Skat. Det er mere de konsekvenser, som det har fremadrettet. For eksempel, at jeg ikke kan få en kassekredit i min bank på grund af den verserende sag, ligesom det er umuligt at få nye investorer, siger Lene Ibsen og fortsætter.

- De sidste års papirbureaukrati med Skat om retten til at drive stutteriet som en virksomhed har mange personlige omkostninger. Det slider på humøret, og jeg bliver ked af det, og det ligger ikke rigtigt til mig at gå rundt og være i dårligt humør. Jeg tror, at det er bedre for os som familie at fokusere på de positive ting omkring heste med min datter Filippa, som elsker at ride, og så bruge tiden på at bakke hende op. Vi beholder naturligvis Filippas rideheste, så vi kommer ikke til at glemme lugten af hest, fortæller Lene Ibsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Navngivet med kærlighed

Ud af Lene Ibsens cirka 30 heste, er der 23, der kommer på auktion. Det sker via en netauktion d. 18. august i samarbejde med Campen Auktioner A/S, og der vil være besigtigelse d. 17. august på stutteriets adresse.

- Efter relativ kort overvejelse er jeg også glad for i samarbejde med Campen Auktioner at kunne afslutte på en ordentlig måde med auktion over en flot kollektion af springheste med internationale afstamninger. Jeg håber af hele mit hjerte, at de vil blive købt af hestefolk, som vil værdsætte dem højt, hvad enten det er ryttere på jagt efter en spændende unghest, handlere som kan gøre en god forretning ved at udvikle en international youngster eller avlere på udkig efter blodfornyelse, siger Lene Ibsen, der også håber, at hun fremover kan få mulighed for at følge hestene, der som følge af hendes store kærlighed til dyrene alle bærer navnet Love.

Alle hestene kan ses på Campen Auktioners hjemmeside fra fredag www.campenauktioner.dk. (Fra fredag den 12. juli om eftermiddagen)