Abonnementsartikel

Mekanisk ukrudtsbekæmpelse er nogle steder eneste løsning, fordi miljøhensyn og lignede ikke giver mulighed for brug af kemikalier.

AS Motor er nu klar med en nyhed, som også på selve mekanikken går den grønne vej. Den nye AS 30 E-WeedHex er, som navnet antyder, en elektrisk udgave af producentens ukrudtshexe, som normalt kører på benzin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Maskinen henvender sig blandt andet til boligforening, kirkegårde og lignede.

- Flere har efterspurgt et produkt, hvor støjniveauet og udledningen er lavere end på de traditionelle hexe, siger Josef Hart, sælger hos den danske AS Motor-importør.

Den elektriske maskine støjer væsentligt mindre end sine benzindrevne pendanter.

- Derfor kan man arbejde med den tidligt om morgen, uden at genere beboere i boligforeningen, eller de besøgende i en park eller på en kirkegård, siger Josef Hart.

Markedet for småmaskiner på el er i kraftig stigning, både på udbuddet og efterspørgslen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har netop været på messe i Tyskland. Der kunne man tydeligt se, også hos vores konkurrenter, at det går den elektriske vej, siger Josef Hart.

Går ikke ned på power

Eludgaven kan arbejde mellem 30 og 45 minutter. Det afhænger især af, hvilken type kost man sætter på.

- Hvis man skal arbejde en hel dag, skal man overveje, om man skal have et eller flere ekstra batterier med sig. Det er ikke anderledes end en benzinmaskine, hvor man har en dunk benzin med i bilen, siger Josef Hart.

Opladningstiden er cirka 75 minutter for en fuld opladning, men hvis man kan nøjes med at lade op til 80 procent, er tiden reduceret til 40 minutter.

At maskinen kan køre i op til 45 minutter betyder ingenting, hvis den ikke arbejde effektivt og kan fjerne ukrudtet, den kører over.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er rigeligt med motorkraft. Vi har haft maskinen ude ved nogle kunder, som kun har haft ros til overs for den power, som maskinen leverer, siger Josef Hart.

Som nævnt er der forskellige koste til ukrudtshexen, blandt andet nogle med stålbørster. Er stål for hård ved underlaget, findes der også en med polybørster, så bløde fliser og lignende ikke bliver revet i stykker.