Abonnementsartikel

Gennem samarbejdet med Titab Pac lancerer Stihl nu en brændstofbeholder, der har en række fordele i forhold til traditionelle plastikbeholdere. Ved hjælp af ny plast i alkylat og en flerlagsteknologi skabes en barriere, der minimerer fordampning og modvirker, at beholderen svulmer op eller ændrer form i forbindelse med opbevaring. Med den nye løsning er der et stort potentiale for at gøre det muligt at reducere emissionerne betydeligt i de nordiske lande.

En lang række tests udført af producenten Titab Pac viser, at en traditionel plastbeholder afgiver otte milliliter brændstof om ugen. En brændstoffyldt beholder er i gennemsnit seks måneder på lagerhylderen inden den sælges. Det betyder, at to deciliter eller cirka fire procent forsvinder ud i atmosfæren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores beregninger viser, at ca. 3 millioner liter brændstof udsendes ved fordampning på det nordiske marked hvert år udelukkende via 5-liters beholdere, siger Anton Wicksell fra Titab Pac.

Skåner miljøet

Titab Pac har i de sidste to år arbejdet på at udvikle den nye og tætte alkylatbeholder. Stihl er således den første til at introducere en beholder på det nordiske marked, der giver et markant mindre aftryk på vores fælles miljø.

- Med denne beholder vil vi bidrage til at reducere miljøbelastningen og emissionerne. Og nu kan vi garantere, at næsten hver dråbe brændstof forbliver, selvom beholderen er opbevaret længe før brug. Vi er overbeviste om, at beholderen vil have stor interesse hos miljøbevidste slutkunder og vores forhandlere, siger Rene Gjølander, teknisk chef hos Stihl i Danmark.

Stihl har solgt beholdere med brændstof i løbet af de sidste 15 år. Det interessante er, at et standardprodukt også kan udvikles. Udover mindre klimapåvirkning, er den nye beholder lettere at håndtere, pakke og opbevare, da den ikke svulmer op - noget der sker især i varmere vejr. Yderligere langsigtede tests afventer nu. De udføres af Titab Pac, men også af et akkrediteret laboratorium.