Abonnementsartikel

Avocadoer smager herligt og er tilmed sunde, men de er ikke altid lige nemme at have med at gøre. Når man køber ind, er det for eksempel nærmest umuligt at vælge lige netop dét eksemplar, som har den perfekte grad af modenhed i forhold til, hvornår den grønne stenfrugt skal spises.

Så de fleste har nok prøvet at stå ved køkkenbordet og ærgre sig over en umoden slambert af en avocado, der hverken er til at hugge eller stikke i, endsige sætte tænderne i. Men det kan der heldigvis laves om på, for i de fleste tilfælde behøver det ikke at tage mere end 10 minutter at modne avocadoer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Modning af avocadoer på 10 minutter

Sådan gør du:

1. Sæt din ovn på 100 °C og pak de hele avocadoer med skræl ind i stanniol hver især.

2. Læg avocadoerne på en bageplade med bagepapir og sæt dem midt i den forvarmede ovn.

3. Tjek konsistensen ved at presse avocadoerne lidt med en gaffel efter cirka 10 minutter.

4. Er de ikke færdige? Meget umodne avocadoer skal stå længere tid i ovnen, så lad dem bage videre og tjek dem løbende. (Med ekstra hårde eksemplarer kan det tage op til en time.)

Artiklen fortsætter efter annoncen

5. Når avocadoerne er færdige og kølet nok ned til at kunne håndteres, afkøles de helt - enten i en skål med koldt vand eller i køleskabet.

Avocadoerne ændrer sig en smule i smag og konsistens ved denne metode, men skal du bruge dem eksempelvis i en smoothie eller til guacamole, er det dog ikke noget, der betyder alverden.