Abonnementsartikel

Mange danskere med oliefyr har stået i den situation at løbe tør for olie i tanken, uden at være klar over det i tide. Dette skal nu vise sig at være fortid.

YX Fyringsolie har nemlig ved hjælp af en algoritme, udviklet en SMS-service som kan give en påmindelse om, hvornår der skal ny olie i olietanken, før den løber tør. Indberetter man sit hus' størrelse samt isolering, kan algoritmen selv hente vejrforhold og på den baggrund af disse informationer beregne, hvornår det er tid til at fylde olie på fyret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En af de vigtigste parametre i forudsigelsen er vejrforholdene. Her kigger maskinen på, hvor meget energi der bruges til rumopvarmning, samt hvor koldt det har været. Beregningen er baseret på forskellen mellem den "indvendige" døgnmiddeltemperatur på 17 grader og den udvendige døgnmiddeltemperatur i et døgn.

Det er sikkert Oliefyrsejere kan derfor spare betydelige penge på oliespild og vedligeholdelsesomkostninger, hvis de tager sig tid til at foretage regelmæssige inspektioner og sikre korrekt bevarelse af deres olietanke. Det er ikke altid, at der er tid til at foretage disse inspektioner, og ofte bliver de helt glemt.

Det er gratis at tilmelde sig SMS-servicen fra YX Fyringsolie, og man behøver i øvrigt ikke være kunde for at kunne få glæde af algoritmen.