sonsoreret-indhold

Det er ikke altid, at man tænker over at det sted, man står og arbejder også skal være godt isoleret.

Det gælder både derhjemme såvel som på arbejdet. Nogle er endda så heldige, at de arbejder samme sted, som de bor. Derfor kan det være at dit værksted har brug for en efterisolering. Efterisolering af gulv er noget de fleste får brug for, så derfor kan du læse mere her.

Hvad er efterisolering af gulvet

Når du efterisolere dit gulv, så indebærer det, at du udbedrer den allerede eksisterende isolering, som ikke er god nok. Man tilføjer altså en mere energieffektiv løsning til det allerede eksisterende gulv. Der er mange måder at isolere gulvet på, og det er vigtigt, at man finder den type isolering, der passer til ens behov.

Det vigtigste er dog, at varmen ikke kommer til at sive ud gennem gulvet, hvilket netop er det, isoleringen skal sørge for.

Hvorfor er gulvisolering nødvendigt?

Det er først og fremmest nødvendigt at få isoleret, da man mister varme i hus og værksted, hvis man ikke har en ordentlig isolering. Det er faktisk 10 procent af varmetabet i et hus, som sker på baggrund af dårlig eller slet ingen isolering af gulvet. En anden grund til at få isoleret gulvet i eksempelvis værkstedet er, at hvis du står og arbejder i mange timer dagligt et sted hvor der er fodkoldt, så både fryser du og risikerer at blive syg.

En anden ting er, at hvis gulvet ikke bliver efterisoleret ordentligt, så kan du risikere problemer med fugt og svamp, hvilket kan være direkte sundhedsskadeligt. Derfor kan efterisolering af gulvet faktisk forbedre arbejdsmiljøet.

Sådan tjekker du den nuværende gulvisolering

For at være helt sikker på at dit gulv skal efterisoleres, så kan du altid tjekke din nuværende gulvisolering. Og det er bedre at gøre det med det samme end at vente til det har konsekvenser.

Måden, du gør det på, er eksempelvis ved at bruge et inspektionskamera, som kan komme ind steder man ikke normalt kan komme ind. Isoleringen sidder nemlig oftest steder, man ikke umiddelbart kan komme til.

Med inspektionskameraet sikres det, du at der ikke er fugt og svamp, og at isoleringen sidder som den skal. Hvis det ikke er tilfældet, så skal du have efterisoleret gulvet.

Fire måder at isolere gulvet på

Der er forskellige måder at isolere gulvet på - nogle mere omfattende end andre. De fire måder kommer her:

1. Du kan fylde hullerne i gulvet med eksempelvis fugemasse eller tætningslister

2. Du kan tilføje et isolerende lag, som eksempelvis kan være et lag skumgummi under gulvtæppet.

3. Du kan prøve at lægge gulvtæppe på det utætte gulv.

4. Eller du kan vælge at få lavet en gulvisolering, hvor du ligger isoleringsmateriale under det nuværende gulv.

Hvis du skal have en ordentlig og længerevarende løsning, så skal du vælge at efterisolere hele gulvet. Hvis du vælger at efterisolere gulvet, så er det vigtigt, at du sætter dig ind i de forskellige materialer og hvordan de passer i forhold til det gulv du allerede har i værkstedet. Hvis du ønsker at gøre det selv, så er det også en mulighed, men du bør stadig spørge en energikonsulent om råd.