Abonnementsartikel

Med den nye flishugger TP 175 Track fra producenten Lindana, har firmaet lagt vægt på sikkerhed, miljø og brugervenlighed, hvilket blandt andet betyder, at den kommer med fjernbetjening.

TP 175 Track er både større, stærkere og lettere end andre tidligere modeller, og en af de store forskelle er den nye måde at betjene maskinen og de nye bælter. Modellen styres - ifølge producenten som den første model i verden - udelukkende med fjernbetjening, og det øger sikkerheden, når operatøren står på afstand af maskinen. Maskinen kører på bælter, hvilket gør den mere terrængående, lettere at betjene samt bevirker, at den under manøvrering i mindre grad skader blødt og fugtigt underlag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bælterne kan varieres i bredden og sikrer stabilitet under manøvrering i ujævnt og stejlt terræn. Derudover er TP 175 Track udstyret med det obligatoriske sikkerhedsudstyr i form af gul sikkerhedsbøjle og styk TP E-STOP. Sidstnævnte er placeret på øverste tragtkant. Yderligere to kan monteres på tragtens sider.

Arbejdskomfort og fleksibilitet

Med fjernbetjeningen manøvreres maskinens kun 1.100 kilo hurtigt af og på maskintraileren. Samtidig flyttes den let fra arbejdssted til arbejdssted alt efter, hvor flismaterialet er nedskåret. Dette sparer operatøren tid samt optimerer arbejdsprocessen.

TP 175 Track er desuden udstyret med et højdejusterbart TP Vario Spout udkasterrør samt det patenterede TP Starter indkoblingssystem, der sikrer nem opstart og lang motorlevetid. Med en bredde på 115 centimeter, når de breddevariable bælter står i inderposition, er maskinen nem at manøvrere rundt med, og frihøjden er 20 cm.

Konstruktionen og designet af maskinen er udformet, så der er bedre adgang til vedligeholdelsesstederne - herunder smøresteder. Der er dermed intet behov for specialværktøj, og tidsforbruget til den daglige service bliver dermed minimal.

Lindana viste maskinen frem på Langesømessen den 15. august, lige som den vil blive vist på den kommende Have & Landskab 2019 den 28. til 30. august.