Abonnementsartikel

Et dansk forskerteam er i gang med at undersøge, hvilke faktorer der skaber livskvalitet på landet. Ét af de faglige spor i projektet har fokus på hverdagslivet - og det er her, forskerne lige nu har brug for billeddokumentation:

- Vi vil gerne tæt på hverdagen. Vi vil gerne forstå, hvad livskvalitet er, når man bor på landet, og hvordan livskvalitet er en del af hverdagslivet. Vi håber, at borgere i de udvalgte områder vil give os et glimt af deres liv, siger Pia Heike Johansen, som er lektor på Syddansk Universitet og leder af forskningsprojektet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hun understreger, at det er anonymt at deltage, og at forskerne derfor ikke ønsker billeder, hvor det muligt at genkende personer.

Fem forskellige områder

I løbet af september måned tager forskerne på feltarbejde i fem geografiske områder: Lemvig-Struer, Norddjurs, Faaborg-Midtfyn, Vordingborg og Bornholm. Men allerede nu vil de gerne se billeder af livskvalitet fra de områder, de skal besøge.

Sammen med foto er der brug for et par informationer: Hvad viser billedet? Hvilket af de fem udvalgte områder bor du i? Hvor gammel er du? Hvem bor du sammen med? Må forskerne vende tilbage med opfølgende spørgsmål? Hvis ja, husk at angive kontaktoplysninger.

Når du indsender foto, accepterer du, at forskerne kan anvende det som en del af projektet - for eksempel i videnskabelige artikler, rapporter og på hjemmesider i relation til feltarbejdet, og foto og tekst kan sendes til Livskvalitet@sam.sdu.dk

I Danmark har folk tilsyneladende en lidt højere livskvalitet på landet end i byerne, og forskere prøver nu at finde ud af, hvordan det kan være. I én af flere undersøgelser har Foreningen Realdania sammen med Gallup spurgt godt 7.000 danskerne til deres livskvalitet. I landdistrikterne svarer 82 procent, at de har "en høj livskvalitet". Landsgennemsnittet er 76,8 procent.