Abonnementsartikel

Capsicum - også kendt som prydpeber - er lige spændende som stueplante og som krukkeplante. Dens mangfoldighed af farver i rødt, gult, lilla og orange favner hele efterårets farvesymfoni og sætter kulør både inde og ude. Sådan lyder det fra Gartneriet Timmermann på Fyn, der har udnævnt planten til månedens plante.

Og netop nu, hvor sommerblomsterne er ved at synge på sidste vers i krukkerne, er Capsicum derfot et oplagt valg til fornyelse med deres små, buttede farverige peberfrugter. Deres farverigdom skaber glæde og forlænger sæsonen med smukke krukker på terrassen eller altanen med flere måneder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fælles for de farverige Capsicum er, at trives usædvanligt godt i krukker i den lidt kølige sensommer. Hertil kommer, at de holder længe og samtidig er meget nemme at passe, fordi årstidens lavere temperaturer og høje luftfugtighed betyder, at de ikke kræver nær så meget vand som sommerblomster.

Et praktisk tip til krukker med Capsicum: Husk at skifte al jord i krukken og rengør den grundigt. Efter sommerblomsterne er jorden udpint og kan indeholde plantesygdomme.

Planten stammer oprindelig fra Sydamerika, hvor den findes naturligt udbredt. Capsicum placeres lyst, gerne i fuld sol og foretrækker en let udtørring mellem vandingerne. Hvis den stresses ved f.eks. overanding, kan planten tabe sine blade.