Abonnementsartikel

"Den mest ambitiøse og veleksekverede udstilling i Have & Landskabs historie er slut". Sådan lyder dommen fra arrangørerne i en pressemeddelelse.

- Arealerne har ikke været flottere, servicen har aldrig været bedre, og madkonceptet virkede, så folk rent faktisk kunne få mad ude på arealerne, når de var sultne, og hurtigt fortsætte deres tur. Desuden er Parken blevet tæt på perfekt med sin udvidelse af både stisystem og standfacaderne, og vi lukker fredag i fuld sol med gæster helt indtil slutfløjtet, så alt i alt må jeg bare konkludere, at det har været den bedste Have & Landskab nogensinde, fortæller Have & Landskabs bestyrelsesformand, adjungeret professor Palle Kristoffersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fagligt Forum i gearskifte

Også Fagligt Forum har med 826 besøgende trukket fulde huse, og det var tydeligt, at konceptet havde skiftet gear i år, mener Palle Kristoffersen.

rich-media-2
Fagligt Forum havde trukket store kapaciteter til at holde oplæg. Det nød hundredevis af besøgende godt af. Pressefoto: Have og Landskab.

- Det er en voldsom stor andel af gæsterne, som har valgt at bruge udstillingen som gratis efteruddannelse. Men vi har jo også sprængt rammerne for Fagligt Forum, når internationale kapaciteter som Nigel Dunnett og Rip Tompkins står klar til at afholde flere grundige workshops for de danske fagfolk. Og jeg ser gerne, at vi fortsætter med at udvikle konceptet med disse interaktive workshops. Når vi har 3.000-4.000 gæster om dagen kan udstillerne godt tåle, at der hele tiden er 40-50 stykker, som er inde og blive opdateret rent fagligt.

Arkitekterne er ankommet

Have og Landskab 2019 viste også, at landskabsarkitekterne for alvor var godt repræsenteret i år, forklarer bestyrelsesformanden.

- Jeg ser folk fra de mest velrenommerede tegnestuer hernede, og rent personligt har jeg mødt mange, som jeg kender fra tidligere i mine roller på universitetet. Nu tømmer de tegnestuerne og tager kollegaerne med, så vi er lykkedes med at overbevise landskabsarkitekterne om, at det er her, de kan få hele den faglige opdatering, de har brug for.

rich-media-3
Der var udstillinger af snart sagt alt muligt og god tid til at suge faglig inspiration til sig. Pressefoto: Have og Landskab.

Ser man på de overordnede tendenser, har det igen været klima, miljø og håndtering af regnvand, mener Palle Kristoffersen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det kunne man eksempelvis se på de fleste af udstillernes stande og meget direkte, da tre eldrevne maskiner vandt Maskinleverandørernes Innovationspris, men også når det gælder Have og Landskabs nye koncept "Fremtidens byrum", som satte fokus på mulighederne for at genanvende de rest- og spildprodukter, som opstår, når der skal laves produkter til vore byrum.

rich-media-5
Vejret viste sig fra sin meget varme side i løbet af messen. Rundt omkring var der heldigvis oaser, hvor skygge, kolde drikkevarer og selskab kunne nydes. Pressefoto: Have og Landskab.

Bestyrelsesformanden ser nu frem til næste udgave af den store messe, hvor han dog har svært ved at sætte fingeren på områder, der tydeligvis kræver forbedring.

- Jeg synes efterhånden, at Have og Landskab rent fagligt favner det hele. Der er måske blot 10 firmaer i hele Danmark, som jeg synes mangler at være repræsenteret hernede, så det vi har præsteret i år er tæt på optimalt.