Abonnementsartikel

Sommeren er slut, og efteråret er over os. Det betyder også, at en ny fyringssæson er nemlig i sigte, og der er mange penge at spare på at tænde langsomt op for dit fjernvarmeanlæg.

- Når det handler om at skrue op for fjernvarmen igen efter sommeren, så er det dem, der tænder langsomt, der høster den største gevinst. Og det er rigtigt nemt at gøre, siger Carsten Nielsen, energirådgiver hos forsyningsselskabet HOFOR.

Artiklen fortsætter efter annoncen

HOFOR leverer fjernvarme til hele hovedstadsområdet og ser, at mange allerede nu her i fyringssæsonens begyndelse indstiller varmeanlægget, som var det hård frost udenfor. Men selvom det kan være fristende at skrue termostaten på varmeanlægget op på maksimum, når det bliver koldt igen efter de varme sommermåneder, så er der mange penge at spare ved at tænde langsomt for fjernvarmen. En almindelig villafamilie kan spare op mod 1.500 kroner på en fyringssæson ved at følge et par nemme råd

Skru gradvist op

For at tænde optimalt for fjernvarmen er det en god ide at skæve til temperaturerne udenfor og skrue gradvist op for sit fjernvarmeanlæg.

Man skal nøjes med at sætte termostaten på fjernvarmeanlægget, så temperaturen på vandet, der løber frem til radiatorerne, er på mellem 35-40 grader i begyndelsen af fyringssæsonen, og så skrue gradvist op for varmen i takt med det bliver koldere udenfor.

Når kulden bider sig mere fast, i eksempelvis oktober, så kan man hæve temperaturen på anlægget fem grader mere. Og når det bliver endnu koldere længere henne på fyringssæsonen, så drejer man termostaten yderligere fem grader op.

Sparer også på CO2

Ved at åbne varmen trin for trin sparer man ikke kun penge. Man udleder også op mod et halvt ton CO2 mindre over de kolde måneder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er god logik i at spare energi og penge ved at tænde langsomt for fjernvarmen. Varmeregningen udgør jo en væsentlig post på budgetterne i de fleste hjem. De penge, du sparer på at tænde langsomt, kan du jo i stedet bruge på at invitere en du holder af i biografen eller på en romantisk middag, siger Carsten Nielsen.