Abonnementsartikel

For nylig kunne vi her i Fritidsmarkedet fortælle om Stutteriejer og hesteavler Lene Ibsen, der med blødende hjerte måtte sælge sin besætning af heste. Nu er det Feldballe Hingstecenter, der er under ophør. Og ganske som tilfældet var med Lene Ibsen, så er det et gammelt slagsmål med Skat, der ligger bag ejer Kim Simonsens tunge beslutning.

En svær beslutning

Forud for beslutningen om netauktionen ligger en fire år lang kamp med Skat, hvor ejer Kim Simonsen ifølge Campen Auktioner, der står for salget, til sidst har valgt at sælge ud af sine heste. En beslutning, der ikke har været nem, når man har lagt årtier i sit arbejde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Drivkraften for Kim har gennem årene været at følge de mange ponyer, han har avlet, samt det samarbejde med de unge mennesker, som enten har lånt eller købt dem. Der er en del konkurrence top-ponyer, som han har fulgt både i ind- og udland, fortæller Finn Campen.

- Det er naturligvis sørgmodigt, at det er nået hertil, hvor de er nødt til at sælge hestene. Vi hos Campen Auktioner er meget ydmyge og stolte over, at de har valgt os til at hjælpe hestene godt videre på en ordentlig måde til andre avlere og sportsfolk, siger han.

40 års passion

Feldballe Hingstecenter har gennem tiden avlet mange kårede ponyhingste, ponyhopper og præmierede føl. Bag stutteriet og deres arbejde ligger 40 års passion og hjerteblod, en livslang interesse, som ejeren Kim Simonsen har delt med sin far Ivar Simonsen. Den passion er til at få øje på gennem de resultater, ponyerne har leveret gennem årene.

- Stutteriet har avlet alt fra Årets Hingste, Årets Hopper og Årets Føl til Danmarksmestre, Nordiske mestre og endda en Europamester i dressur. Så sent som i uge 38 blev hingsteføllet Dia Dino, katalognummer 6, dagens gangartsføl i Pferdestambuch, fortæller Finn Campen, direktør og auktionarius ved Campen Auktioner.

Årets Hingst 2019

Fra kataloget kan særligt fremhæver auktionshuset katalognummer 1a, sportsponyhingsten Balthazar SPH 237, som er kåret til Årets Hingst 2019 og materialeprøvevinder 2018 i DSP.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Balthazar er en fantastisk 4-årig sportsponyhingst til både spring og dressur. Han har masser af kapacitet, ridelighed og er 147 cm i stang. Han vandt desuden stationsafprøvningen samlet med 806 point og hans far er den dobbelte Danmarksmester Bonansa, fortæller Finn Campen.

På netauktionen kan der også findes avlshopper, ældre avls-matadorer og top konkurrence ponyer.

Netauktionen slutter tirsdag den 22. oktober kl. 20.00 ved det første katalognummer. Kataloget findes på www.campenauktioner.dk.