Abonnementsartikel

En duftende rosenhæk er med til at skabe en skøn have, som kan nydes hele sommeren. Ved at plante rosen nu og bruge den som rosenhæk, så forkæler du ikke blot din synssans, men også din lugtesans. Sådan lyder det fra den kendte producent af potteroser, Roses Forever.

Den bedste tid at plante i, går fra midt oktober til marts. Der får planterne nemlig mulighed for, at få godt fat, inden forårssolen selv får fat. Samtidig er der fugtighed i jorden, som er med til at give planterne den helt rigtige gode start. Og så er det en god idé, at plante barrodsroser, da de er billigere at købe og lettere at plante. Der er desuden mere succes med at plante planter uden top på i denne periode.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ved at plante barrodsroser er det både nemmere og billigere at få en sund og flot rosenhæk.

Nyd duften til sommer

Hvis man får plantet dine roser ud fra midt oktober til primo marts er der mulighed for, at nyde en velduftende hæk allerede fra den første sommer efter udplantningen, skriver rose-producenten i en pressemeddelelse, hvor man fremhæver firmaets nye rose, Inger Forever, som blomstrer fra tideligt sommer og indtil frosten sætter ind. Inger Forever er ifølg RosesForever særdeles velegnet som hæk, da den bliver ca. 1 m høj og 1/2 m bred. Efter det første år vil den være mellem ½ og 1 m høj. Og så er rosen er remonterende, hvilket betyder den blomster igen og igen og igen.

Inger Forever er en rose med store mørkegrønne, blanke, sunde blade og holdbare blomster, som står smukt selv i en regnfuld sommer. Derudover sætter rosen smukke røde hyben i vinterhalvåret, hvilket betyder, at man kan nyde din rosenhæk hele året rundt.