Mere end 365.000 deltog sidste år i motions- og orienteringsløb i de statslige skove og naturområder.

Flere og flere snører løbeskoene og begiver sig ud på blødt underlag i statens skove og andre naturområder i hele landet.Tal fra Naturstyrelsen viser, at der blev givet over 2.500 tilladelser til orienteringsløb og motionsløb med samlet set 365.000 deltagere i de statslige naturområder sidste år. Dertil kommer alle dem, der tager en løbetur i skoven alene eller sammen med andre, og hvor turen ikke kræver en ansøgning om tilladelse, hvilket gælder langt de fleste.

- Statens naturområder tilhører os alle, og det er dejligt at se, at de bliver brugt til at få pulsen op. Jeg ser gerne, at endnu flere benytter sig af vores fælles natur, når man trænger til en pause i hverdagen. Fire ud af fem danskere har under fem kilometer til et statsligt naturområde, så det behøver ikke koste lang planlægning eller meget transport at få frisk luft under trækronerne, siger miljøminister Lea Wermelin.

Altid adgang

Alle har fri adgang til de statslige naturområder 24-7 året rundt, og det er overalt tilladt at færdes uden for veje og stier.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Alle kan derudover frit invitere andre til at mødes til en ugentlig træningsdag i et nærliggende statsejet skov- eller naturområde. Langt de fleste aktiviteter, herunder motionsløb, kræver ingen særlig tilladelse fra Naturstyrelsen. Det gælder uanset antallet af deltagere i arrangementet.

Du skal dog søge om tilladelse, hvis du for eksempel ønsker at lave afmærkninger i naturen, bruge kunstigt lys og lyd eller lave stævnepladser.

- Vi ved, at flere og flere danskere løber, og med de sociale medier er det nemt at invitere andre med ud i naturen med kort varsel. Her er statsskovene det perfekte fitnesscenter, for her er både frisk luft og plads til mange ? uanset om man foretrækker at zigzagge mellem træerne som i de populære trailløb eller en stille gåtur gennem efterårsbladene, siger Lea Wermelin.