Abonnementsartikel

Bag navnet Royal Enfield er en lang, traditionsrig historie. Det hele starter tilbage i 1893, da de to engelske entreprenører Bob Walker Smith og Albert Eadie producerer deres første cykel, der fik navnet Enfield. Frem til 1901 producerede parret forskellige former for motoriserede cykler, men det var i 1901, at den første Royal Enfield motorcykel stod klar ? under firmaets trademark "Made Like a Gun".

Resten er motorhistorie, men hvad mange måske ikke ved, er, at firmaet i 1970 lukkede helt ned for produktionen af de legendariske motorcykler. Navnet blev herefter solgt fra til et indisk selskab.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og nu er motorcyklerne så tilbage i en opdateret udgave med klare klassiske referencer til de gamle, engelske modeller. Maskinerne bliver produceret i Indien, og fra i år kan de også købes her i Danmark.

- Vi startede i 2018 med at kigge på dem, men det er en lang proces. Vi skulle først bevise, at vi kunne sælge motorcyklerne i Danmark, men det har vi gjort med stor succes. Så nu har vi åbnet forhandlerkæde i Danmark, fortæller Chris Brøcher fra ProATV, der har overbevist inderne om, at de kan sælge de "nye klassikere" til danskerne.

- I første omgang har vi fået tre forhandlere på Sjælland, senere følger Fyn og Jylland, så der i alt bliver otte forhandlere.

Allerede en succes

Og det har hurtigt vist sig, at de opdaterede klassiske modeller ikke er svære at sælge herhjemme.

- Vi sælger til både ung og modne købere, og det har været så stor en succes, at vi har haft svært ved at følge med. Det er lige nøjagtigt, hvad folk har været ude efter, siger Chris Brøcher og tilføjer, at selv om motorcyklerne produceres i Indien, så er de nye modeller afstemt efter europæiske forhold og standarder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En af grundene til den hurtige succes med Royal Enfield motorcyklerne skal formentlig også tilskrives den forholdsvis lave pris.

Royald Enfield-modellerne kommer i fem udgaver: Himalayan, Classic 500, Bullet, Trails og Twin GT 650, og den billigste kan man få til 57.000 kroner, mens man skal op på 89.799 kroner for den dyreste, som er Twin GT 650.