Abonnementsartikel

Ikke alle hunde kan logre med lige stor glæde. 46 procent af danske hunde er overvægtige, hvilket i gennemsnit afkorter vores firbenede venners liv med 1,3 år. Men for at komme de dødbringende ekstra kilo til livs er kostændringer ikke nok. Halen i vejret og næsen i sporet på motionsture nogle gange om ugen er nøglen til en sund og glad hund.

- Ligesom mennesker er hunde skabt til et liv i bevægelse. Hundeejere har et særligt ansvar overfor vores firbenede venner, for motion er nemlig vigtig for både hundens fysiske og mentale trivsel. Når hunden motionerer sammen med sin ejer, bliver båndet mellem dem stærkere og samtidig frigives endorfiner, som får hunden til at følge sige bedre tilpas, siger Lise Lotte Christensen, adfærdskonsulent hos Dansk Kennel Klub

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nogle hunde er mere aktive end andre, men alle hunde skal ud og bruge kroppen og få pulsen lidt op for at trives, pointerer Lise Lotte Christensen.

Forhindringsløb hitter

Ønsket om motion med menneskets bedste ven ses i efterspørgslen på aktiviteter til både hund og ejer. Det har fået Virbac til at støtte op forhindringsløbet K9 Biathlon for hunde og deres ejere som afholdes både i foråret og i efteråret.

- Vi har været overvældet over den interesse, som vores hundeløb i foråret har modtaget, hvor flere end 1500 hunde og deres ejere deltog i løbet. Derfor var vi også med til at arrangere et mindre hundeløb i efteråret, hvor flere end 500 hunde deltog, for at give motionslysten et ekstra boost inden den søde juletid. Løbene styrker både den gode form og det sociale samvær mellem hunde og ejere, siger Sarah Appel, salgs- og marketingschef hos veterinærmedicinalvarevirksomheden Virbac, som blandt andet forhandler aktivitetstrackeren PitPat til hunde.

Hun understreger, at det er vigtigt at have realistiske forventninger til sin hund. Hunden bør være i god form, inden man bevæger sig ud på længere løbeture. Derfor har Sarah Appel nogle gode råd til vordende firbenede atleter.