Abonnementsartikel

Søndag d. 27. oktober blev urene igen stillet til vintertid, hvilket for mange dyreejere betyder, at lufteturene nu foregår i mørke. Dagene bliver mørkere, og generelt bliver det sværere at se hinanden i trafikken. Udover at du selv skal være synlig, er det ifølge Dyrenes Beskyttelse også vigtigt, at dit kæledyr har reflekser eller lys på, når I bevæger jer ud.

- Det er vigtigt at sørge for reflekser eller lys på sine dyr, når man går tur med dem i skumring eller dæmring og efter mørkets frembrud. Udover at hunde skal have reflekser på, er det også vigtigt at huske heste, hvis man rider langs vej. Det kan være reflekshalsbånd, reflekssnor, eller en lygte,?siger Yvonne Johansen, dyreværnschef ved Dyrenes Beskyttelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Opfordringen gælder ikke kun hunde og heste men alle dyr, som bliver luftet i trafikken. Dyr er fysisk meget tættere på jorden, end mennesker er, og de er derfor svære at se for en bilist. Derfor råder Dyrenes Beskyttelse til både at have refleks eller lys på snoren og på dyret selv.

Antal fordobles

Tal fra Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 viser tydeligt, at der er behov for ekstra synbarhed om vinteren. De sidste to år er antallet af påkørte hunde i november og december dobbelt så højt som antallet af påkørte hunde resten af året. I alt modtager vagtcentralen omkring 300 henvendelser om året om påkørte hunde.

De henvendelser som Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral får, er primært om hunde der er stukket af fra haver eller ejer på gåturen. Derfor opfordrer Dyrenes Beskyttelse til at have refleks eller lys på sin hund, også når den lukkes ud i haven.