Abonnementsartikel

Over 2.500 fans fra 20 forskellige lande var samlet i den udsolgte arena i ikoniske Industrial Palace i Prag, da Tjekkiet var vært for VM i Stihl Timbersports for første gang. Det store sportsarrangement løb af stablen 1. og 2. november, og her var Australien den helt store vinder, da de løb med VM-titlen i både den individuelle og hold-konkurrencen.

De 20 nationer konkurrerede i holdkonkurrencen og mødte hinanden i knockoutformat i fire af de seks discipliner: Stock Saw, Single Buck, Underhand Chop og Standing Block Chop.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Showets stjerne

Australiens Glen Gillam fortsatte, hvor han slap for 12 måneder siden, med en række nådesløse præstationer, som hjalp hans mænd med at komme hurtigere og hurtigere gennem runderne. Showets stjerne var dog australske Brayden Meyer. Den 24-årige viste vejen fremad i Underhand Chop og hjalp australierne med at besejre Polen i semifinalen, hvorefter den stod på et brag af en dyst mod rivalerne fra New Zealand.

New Zealænderne var kampklare, og Kyle Lemon gav udtryk for sin begejstring over at møde rivalerne i den store finale, men det var endnu en gang australierne, der trak det lange strå og fik sejren i hus på 47,80 sekunder mod New Zealands 49,79.

- Vi har et virkelig godt team, og det er en helt fantastisk følelse. Der var et par forhindringer undervejs, men vi overvandt dem og slog New Zealand, da det gjaldt, og vandt endnu et verdensmesterskab - så bliver det virkelig ikke bedre, udtalte Brad De Losa fra det australske hold efter sejren.

Bedste publikum

I sine overvejelser omkring slutresultatet tilføjede New Zealands Kyle Lemon:

- I den ideelle verden ville vi jo gerne have haft førstepladsen, men sådan skulle det ikke være. ? Uanset resultatet var der tale om det bedste publikum, jeg har oplevet i de syv eller otte år, hvor jeg har været med. Det var helt forrygende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I kampen om fordelingen af tredje- og fjerdepladsen løb USA's hold med sejren til stor glæde for Timbersports-veteranen Matt Cogar, mens Polen fik fjerdepladsen og dermed blev det højest placerede europæiske team.

Uden for top fire kæmpede Tjekkiet sig frem til en femteplads og fik uden tvivl et ekstra boost af et imponerende hjemmepublikum, der skabte en helt fantastisk atmosfære.

Dobbelt op på pokaler

Suveræne Brayden Meyer dominerede og sikrede Australien to sejre i træk, da han lørdag 2. november også vandt den individuelle VM-titel i Stihl Timbersports - det var en suveræn demonstration af styrke, kraft og præcision.

Som indehaver af verdensrekorden i disciplinen Underhand Chop, var det ingen overraskelse, da australieren hurtigt lagde sig i spidsen, og der blev han liggende. Canadas Ben Cumberland satte hele fire personlige rekorder og vandt fire ud af de seks discipliner. Han var dermed den, der kom tættest på at true australierens dominans i de første fem discipliner, da han satte ny verdensrekord i Single Buck på 12,94 sekunder.

Da konkurrencen nåede sit klimaks, viste Meyer dog ikke noget tegn på at sænke tempoet og opnåede en imponerende Springboard-sejr i tiden 36,84 sekunder. Da kun disciplinen Hot Saw resterede, stod Cumberland til at få sølv efter fem personlige rekorder på stribe, men en diskvalificering satte en stopper for hans medaljehåb, så USA's Cassidy Scheer og New Zealands Shane Jordan overhalede ham i den samlede stilling. De leverede begge en stabil præstation i Hot Saw, hvor Meyer blot skulle have registreret en tid for at vinde, og det lykkedes ham at holde hovedet koldt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Næste års mesterskab afholdes i Göteborgs Partille Arena den 7.-8. november.