Abonnementsartikel

Naturstyrelsen har modtaget en del af de indsamlede donationer fra indsamlingsshowet "Danmark Planter Træer", og i denne weekend inviteres alle interesserede til at hjælpe med at plante de første træer i statslige folkeskove ved Slagelse og Hillerød.

Den første udløber af indsamlingsshowet er 15 hektar ny folkeskov i Nordskoven ved Slagelse, hvor alle interesserede lørdag kan være med til at plante 1.500 nye træer. TV 2 Vejret har valgt at følge Nordskovens udvikling løbende i deres udsendelser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Søndag går det løs i Skævinge Folkeskov ved Ny Harløse tæt på Hillerød, hvor der skal plantes 16 hektar ny skov. Plantearrangementerne sker i et samarbejde mellem Naturstyrelsen og organisationen Growing Trees Network Foundation, der håndterer donationerne.

- Vi håber, at så mange som muligt har lyst til at møde op iført gummistøvler og spade og være med til at plante de nye træer. De nye statslige folkeskove skal primært beskytte grundvandet og giver samtidig danskere nye frilufts- og naturoplevelser tæt på byerne. Herudover vil man fremover kunne besøge den skov, man selv har doneret træer til og følge udviklingen, siger Mads Jensen, kontorchef i Naturstyrelsen.

200 hektar ny statsskov hvert år

Indsamlingen har gjort, at den samlede pulje til statslig skovrejsning er blevet større. Det betyder, at der kan rejses endnu mere skov fremover. Naturstyrelsen etablerer cirka 200 hektar ny statsskov hvert år. Alle statslige skovrejsningerne sker i samarbejde med lokale kommuner og vandværker.

Mange truede plante- og dyrearter er knyttet til løvtræer, der oprindeligt voksede i Danmark. Af hensyn til biodiversiteten består de nye skove derfor først og fremmest af arter som eg, bøg, fuglekirsebær og lind. I skovene indgår også åbne områder som for eksempel bliver til enge og søer, samt områder der får lov at springe i skov af sig selv.

Naturstyrelsen har i første omgang modtaget penge fra indsamlingsshowet til at plante 113.500 træer. Resten af træerne plantes til foråret.