Abonnementsartikel

Hvordan har miljøet det? Det spørgsmål optager mange miljøinteresserede borgere, og nu bliver det nemmere at holde øje med miljøets tilstand. Den 15. november lancerer Miljøstyrelsen [url=http://www.miljøtilstand.nu]www.miljøtilstand.nu[/url], hvor både borgere og fagfolk kan blive klogere på, hvordan det står til med Danmarks miljø til vands, til lands og i luften.

Hjemmesiden formidler resultater fra undersøgelser og målinger over hele landet, illustreret gennem tekst, grafer og figurer. Her kan man følge udviklingen de seneste år for f.eks. invasive arter, støjforurening, drikkevand, affaldsmængder og meget mere. De indikatorer, man finder på hjemmesiden, er nøje udvalgt af fageksperter, så de tegner et præcist og nuanceret billede af miljøets tilstand. Hjemmesiden vil løbende blive opdateret med informationer og data.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi skal passe godt på miljøet, og derfor er jeg glad for, at danskerne nu får et overskueligt værktøj til at følge med i, hvordan det danske miljø har det. Det giver os et nuanceret og fagligt solidt billede af miljøtilstanden i Danmark, siger miljøminister Lea Wermelin.

Tidligere blev der udgivet en længere miljøtilstandsrapport hvert fjerde år. Med den nye digitale Miljøtilstandsrapport vil indikatorerne løbende blive opdateret. Samtidig er beskrivelsen af den danske miljøtilstand gjort mere overskuelig og lettere tilgængelig.