Abonnementsartikel

Alle taler om miljøet, men det er ikke alle, der er lige hurtige til at gøre noget ved det. Men når arbejdstilsynet begynder at tale om arbejdsmiljø, så lytter man mere efter.

Det var i hvert fald det, der skete for en Dianalund Motors kunder. Her brugte man en minilæsser med dieselmotor både uden- og indendørs, og specielt det sidste gav problemer for nærmiljøet, da arbejderne i lagerhallerne blev generet af både støj og specielt udstødningsgasser, som medførte ubehag i luftvejene og svien og kløen i øjnene.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Man var derfor nødt til at se sig om efter en anden løsning. En eltruck kunne klare stableopgaverne indendørs, men udendørs i grus og på ikke befæstede arealer gav den hurtigt op. Løsningen blev en eldrevet MultiOne EZ med hydrostatisk transmission og en teleskoparm med 2,90 m løftehøjde.

- Den kan mindst lige så meget som kundens gamle minilæsser med dieselmotor, men den støjer ikke, og den har jo heller ingen udstødning eller anden irriterende emission, så løsningen lå i grunden lige til højrebenet, siger Christian Andersen fra Dianalund Motor.

Alsidighed

Han er også af den overbevisning, at minilæsseren også er eltrucken overlegen på alsidighed.

- Vi kan levere dem med talrige redskaber. I dette tilfælde er det pallegafler, skovl, læssegrab med overfald og en balletang til storsække, der kommer på tale, men vi har flere andre redskaber, hvis kunderne har behov for det.

Christian Andersen fortæller, at den eldrevne MultiOne EZ ikke er den første, firmaet har solgt, for der er flere andre, der har fået øjnene op for de eldrevne maskiner. Han har blandt andet leveret en eldrevet MultiOne til en kirkegård, hvor den lydløse kørsel og hensynet til det globale miljø vægtede højt. Og der er også solgt en til et stutteri, hvor man ønskede at skåne heste og mennesker for udstødningsgasserne og naturligvis også satte pris på den lydløse arbejdskørsel.