Abonnementsartikel

Hundens poter er sarte. Poterne består af tæerne, hvor trædepuderne er placeret på undersiden. Huden mellem hundens tæer er typisk dækket af lidt pels som varierer efter race. En Cocker Spaniels har f.eks. mere pels end en Mops. I denne pels kan is og sne samle sig, hvilket er meget ubehageligt for hunden. Desuden er de bløde trædepuder ikke lavet til at gå på det grove vejsalt, og derfor er det vigtigt at passe ekstra godt på poterne, når der saltes.

- Mange oplever at hunde pludselig virker doven, når de går tur med den om vinteren. Det har dog sjældent noget med dovenskab at gøre, men derimod har hunden nok ømme poter. Den salt der spredes på vejene, udtørrer poterne og kan lave sprækker eller sår, som er pinefulde for hunden, siger Jens Jokumsen, familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forebyg med voks

Den smertefulde udtørring af hundens poter kan undgås ved at smøre dem med potevoks inden gåturen. Potevoks er udviklet som et forbyggende middel til alle hunderacer, der forhindrer, at din hund får sår og sprækker på trædepuderne. Potevoks gør trædepuderne smidige og modstandsdygtige mod vintervejrets påvirkninger.

- Potevoksen skal på så snart vejene saltes. Hvis hunden først har dannet sår og irritationer, kan man ikke smøre voksen på, og så skal der mere omfattende behandling til, siger Jens Jokumsen og fortsætter:

- Det er en god ide at starte med én pote for at se, om hunden kan tåle voksen. Går det fint, bør det smøres på poterne inden hver gåtur. Efter turen skal poterne skylles i lunkent vand, for at fjerne salt, og kan med fordel efterbehandles med potevoks, så udtørring af poterne forebygges.