sonsoreret-indhold

Abonnementsartikel

Hvem opretter en PMV?

PMV er for dig, der vil drive en forretning ved siden af dit normale arbejde. PMV er altså en form for deltids- eller fritidsforening. Forkortelsen står for Personligt-ejet Mindre Virksomhed. Dette er derfor en virksomhedstype, som du bør oprette, hvis du har et sideprojekt, som du brænder for.

At have en mindre virksomhed ved siden af sit arbejde, kan være rigtig spændende, fordi det giver noget afveksling i hverdagen. Skal du undgå at kede dig, kan det nemlig være fedt at have flere bolde i luften.

Regler for PMV

Vil du oprette en PMV, må du være opmærksom på de regler, der gælder. I en PMV må du nemlig højst omsætte for 50.000 kroner inden for et år. Læs mere om det her. Til gengæld skal du ikke løbende indberette moms og andre udgifter til det offentlige.

En PMV skal fornys være tredje år. Det kan godt betale sig at overholde reglerne. Tjener du mere end 50.000 kroner uden at omdanne til en enkeltmandsvirksomhed og momsregistrere, skal du betale en afgift samt moms af hele omsætningen op til de 50.000 kroner.

Tjen penge online

Bor du ikke inde i byen, er der sandsynligvis ret langt hen til størstedelen af dine kunder. Kommer der ikke mange kunder forbi din bolig, kan det være en god idé at drive din virksomhed online.

Sælger du varer på nettet, er du sikker på, at din beliggenhed ikke påvirker dine kunder. Desuden stiller det færre krav til dine arbejdstimer. På den måde kan du nemlig arbejde, når du har tid. Og du slipper for at bruge mange timer i en eventuelt tom forretning.

En god hjemmeside

Skal du oprette en PMV, som kører online, hvor du kan tjene en skilling ved siden af din almindelig indkomst, er det vigtigt, at din hjemmeside er professionel og brugervenlig. Står du ikke ansigt til ansigt med folk, kan det nemlig være svært at opbygge din troværdighed.

For at kunderne, der besøger din hjemmeside, rent faktisk skal foretage en handel, er det vigtigt, at de stoler på, at de får deres varer. En hjemmeside med rene og klare linjer er med til at vise, at der er styr på det hele, hvilket gør kunderne trygge.

Sjov i hverdagen

Opretter du en PMV, er det vigtigt, at det er lyst, der driver værket. Med en PMV kan du nemlig ikke tjene mere end 4200 kroner om måneden. Derfor er en PMV ikke noget, som du bliver millionær på.

Har du lyst til at forsøge dig med at starte din egen virksomhed, kan en PMV være en rigtig god start. Denne virksomhedstype er nemlig let at finde rundt i, da der er klare regler for, hvad der gælder for en PMV.