Abonnementsartikel

Med lanceringen af den nye City Ranger 3070 på markedet for større kompakte maskiner ønsker Egholm at styrke sin markedsposition som en af Europas førende producenter af udendørs redskabsbærere og redskaber.

- City Ranger 3070 har en samlet vægt på tre tons, en motorkapacitet på cirka 70 HK, og den vil på mange områder være et stærkt valg i denne kompakte maskinklasse, siger salgsdirektør ved Egholm, Søren Christensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

City Ranger 3070 tilbyder multifunktionel anvendelse, Quick-shift system, 1 m3 fejetankskapacitet, manøvrevenlighed og optimal operatørkomfort, moderne joystick samt inch pedal. Derudover er der et komplet, nyudviklet redskabsprogram under udvikling, som vil blive lanceret i løbet af 2020, hvor det første ny redskab er et ny innovativt fejesystem.

Det nye feje- og sugeanlæg til City Ranger 3070 har justerbar sugebredde og -styrke, hvilket betyder at den tilpasses den enkelte opgave. Med den justerbare sugebredde og -styrke kan det nye fejesystem ifølge Søren Christensen håndtere mange forskellige opgaver. Det fjederophængte fejeredskab giver sig, når det rammer forhindringer og vil dermed reducere risikoen for beskadigelse.

Multifunktionel maskine

Den nye City Ranger 3070 er baseret på mange års erfaring med udvikling og produktion af udendørs redskabsbærere og redskaber, og den er blandt andet målrettet til rengøring at byområder, rengøring af parkeringsfaciliteter og mange andre opgaver, der indbefatter rengøring af større udendørsarealer.

Den fleksible leddelte forbindelse mellem de to aksler giver City Ranger 3070 en indvendig vendediameter på kun 1.650 mm. Små overhæng i forenden og bagenden giver manøvredygtighed langs vægge og omkring hjørner, hvilket sikrer adgang til selv de mindste områder og betjening tæt på forhindringer. Desuden, fordi basismaskinen kun vejer 1.710 kilo, er dens dæktryk lavt nok til, at den kan bruges på følsomme underlag som for eksempel græsplæner og fortove.

Fodbremsen udstyret med en inch-pedal, der betyder at operatøren kan sænke maskinens hastighed uden at reducere motorens omdrejningshastighed eller olieforsyningen til de arbejdende pumper. Under vending kan operatøren lade maskinen cruise og sænke hastigheden, uden at den arbejdende hydraulik taber ydelse og præstation. Når pedalen igen udløses, vender maskinen tilbage til den indstillede cruisehastighed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Operatørkomfort

Det kan være krævende for en operatør at betjene en maskine mange timer om dagen. Derfor har Egholm valgt at fokusere på operatørkomforten, blandt andet multijusterbar arbejdsstilling, lav kabinestøj - kun 69 dB(A), et ventilationssystem med A/C som standard og et 360-graders udsyn over arbejdsområdet.

Med Quick-shift systemet kan udskiftning af redskab udføres på et minut. Det foregår ved at samle redskabet til forenden, og med frontliften på maskinen, dreje på håndtaget hvorefter mekaniske, hydrauliske, vand- og elektriske systemer er tilsluttede og klar.

I løbet af 2020 lancerer Egholm yderligere en række redskaber til brug ved vinterarbejde og vedligeholdelse af udendørs områder.