Abonnementsartikel

Ifølge en undersøgelse fra YouGov stiger boligoptimismen, når jul og nytår er overstået. Boligsøgningen online er typisk større i januar måned sammenlignet med slutningen af året, blandt andet fordi udbuddet af boliger til salg typisk også stiger efter nytår.

Men med købet af ny bolig følger en række ændringer på andre punkter af ens livssituation og her er det vigtigt at have orden i sagerne, så resten af livet - og ikke blot starten af det nye år - bliver en fornøjelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stor investering

Et boligkøb er for de fleste en af livets største investeringer. Man forbereder sig grundigt og læser de stakkevis af papirer og dokumenter, der følger med i en helt almindelig bolighandel. Mange ved bare ikke, at købet af en ny bolig også påvirker forhold, som ikke er synlige her og nu, men som først viser sig, når noget ikke går efter planen.

- Størstedelen af alle boligkøb er baseret på to indtægter. Når man køber bolig, er det derfor en god idé at gøre sig nogle tanker om, hvad der sker, hvis den ene indtægt forsvinder. Her kan det eksempelvis være relevant at tale om mulighederne for lønsikring, forklarer Niels Erlandsen, bestyrelsesmedlem i Danske Boligadvokater og fortsætter:

- Der er desværre flere eksempler på boligkøbere, der ikke har overblik over, om de har sikret sig selv, hinanden og ikke mindst eventuelle børn godt nok i tilfælde af eksempelvis arbejdsløshed, skilsmisse eller dødsfald.

360 graders tjek

Tager man et 360 graders tjek i forbindelse med sit boligkøb, kommer man hele vejen rundt om alle de forhold, som påvirkes af et boligkøb.

- Det er for eksempel en god idé at undersøge om boligkøbet medfører ændringer i ens skatteforhold og forsikringsvilkår, eller om købet giver nogle uforudsete udgifter, man ikke har medregnet i budgettet, siger Niels Erlandsen:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med 360 graders rådgivning får man det samlede overblik over de forhold i ens livssituation, som kan have juridiske eller økonomiske konsekvenser. Rådgivningen tilpasses den enkelte person eller familie, så alle relevante emner bliver berørt og man sikres imod unødvendige risici.