Abonnementsartikel

Et samarbejde mellem Odense Kommune, Naturstyrelsen, Vandcenter Syd og Friluftsrådet skal sikre rejsningen af 319 hektar skov ved Lindved syd for Odense. Prisen for projektet bliver op mod 70 millioner kroner. Det skriver fyens.dk.

I byrådet er kommunens politikere enedes om at afsætte 13 millioner kroner over tre år til at realisere skovplanerne. Det glæder borgmesteren, der ser flere fordele ved at plante en skov.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Vi vil rigtig gerne have sat gang i dette skovrejsningsprojekt af mange gode årsager. Med projektet kan vi sikre nogle drikkevandsressourcer, der allerede er i fare for forurening. Ved at plante skov kan vi også binde en frygtelig masse CO2, der kan hjælpe os mod målet om at blive en CO2-neutral storby, og så er der selvfølgelig det rekreative element, der også er vigtigt. At det kan blive et område, som odenseanerne også kan få gavn af, hvis de vil færdes i naturen på den ene eller anden måde, siger Peter Rahbæk Juel (S) til fyens.dk.

Kommunen ejer endnu ikke alle de hektar jord, som skoven skal plantes på, men borgmesteren regner ikke med, at det vil udgøre nogen uoverskuelige forhindring for skovprojektet.