Abonnementsartikel

En krybbe er ikke bare en krybbe. Det mener man i hvert tilfælde ikke hos OK Plast, der har fået fremstillet en ny specialkrybbe til islænderheste og shetlandsponyer. Den nye krybbe er udstyret med indvendig graduering fra 1 til 8 liter, så man kan afmåle fodermængden. Den er forsynet med finger-ophæng og udstyret med en praktisk hældetud. Og ikke mindst, så gør farverne limegrøn, pink og rosa, at den er nem at genkende, når man er ude blandt andre. Men det var nu ikke meningen fra starten.

- Vi havde bestemt ikke bestilt den i limegrøn, men da vores producent sendte os en prøve, da viste det sig, at farven var lime-grøn. Og vi syntes alle sammen, at den så rigtig sjov ud, så vi besluttede os for at prøve den, siger John Bergene-Hansen, OK Plast, som har mere end 40 års erfaring med fremstilling af krybber af plast til heste.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I test hos islænderheste

Den nye krybbe har været i test hos Ruggård ved Egtved, som har 12 islænderheste på folden. Og herfra lyder der foreløbigt positive tilbagemeldinger.

- Krybben har en god og handy størrelse, der passer perfekt til vores Islænderheste, siger Lisbeth Kjær, Ruggård.

- Og jeg kunne ønske mig, at den også kunne hænge på væggen i boksene, så man kunne tage den med, når hestene havde ædt op, siger hun.

Krybben er designet til, at hestene selv kan holde den ren og dermed fri for foderrester, og med en vægt på 0,8 kilo er krybben let at bære ved hjælp af det midterste af de tre finger-ophæng.