Abonnementsartikel

Æg, sukker, mel, modne bananer og smeltet chokolade. Det er en simpel og velkendt opskrift på en banankage, som ifølge nye tal fra Arla er danskernes absolutte favoritkage. Med hele 424.000 søgninger på arla.dk er banankagen den mest søgte kageopskrift i år 2019 - og har været det siden 2014.

Danskerne elsker kage. Det er en kendsgerning, som det populære tv-program "Den Store Bagedyst" slår fast år efter år, når knap en million danskere sætter sig til rette ved fjernsynet for at se på amatørbagere, der bager med fondant og tempereret chokolade. Men danskernes kageglæde er også tydelig at se på arla.dk. Generelt viser tallene, at vi danskere søger mere på kage end på mad, når vi leder efter opskrifter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tilbage i 2014 var den mest besøgte opskrift på Karolines Køkkens opskriftsside banankagen, der blev besøgt af knap 200.000 danskere. Og det tal er i 2019 steget til hele 424.151 visninger. Det viser nye tal fra Arla, der dermed slår fast, at danskernes klare favoritkage er banankage.

- På trods af at danskerne elsker at se amatørbagere udfordre sig selv med avancerede bageteknikker som isomalt og marcipanovertræk, er det fortsat en klassiker som banankagen, der er danskernes favorit, siger Tove Færch, leder af Karolines Køkken gennem 26 år, og forklarer, at det blandt andet kan skyldes kagens simple opskrift:

- Jeg tror, at den primære årsag til, at vi vender tilbage til den klassiske kageopskrift er, at vi sjældent har tid til at stå flere timer i køkkenet, når vi har inviteret gæster over til eftermiddagskaffe. Det handler nok også om, at vi har de fleste ingredienser liggende i forvejen - og så er det jo oplagt at lave de overmodne bananer om til en lækker kage, der grundet bananerne ovenikøbet holder sig frisk og fugtig i lang tid.

Yndlingskageopskrifter

Det er dog ikke kun de mange besøg på banankageopskriften, der afslører, at vi danskere foretrækker traditionelle kageopskrifter. Det kommer også til udtryk i de næste kager på listen. For udover at søge på banankage, har mere end 350.000 danskere besøgt opskriften på en nem chokoladekage, mens hele 300.000 danskere har besøgt drømmekagen fra Brovst.

Tal fra Karolines Køkkens opskriftsdatabase viser derudover, at danskernes top tre over favoritkager stort set ikke har ændret sig de sidste fem år. I 2014 søgte danskerne mest efter opskrifter på banankage, drømmekage og gulerodskage, og det er dermed kun chokoladekagen, der har sneget sig op i top tre over de sidste fem år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De klassiske kager som chokoladekage, gulerodskage og drømmekage er opskrifter, vi tager med os fra barndommen, og som minder os om mors bagekunst. Derfor er det opskrifter, vi bliver ved med at holde fast i. Og så kender danskerne vores opskriftsside, og ved, at det er et sikkert sted at gå hen, hvis man er på udkig efter en simpel og klassisk kageopskrift, der falder i de fleste gæsters smag, siger Tove Færch, leder af Karolines Køkken.

Du finder den populære opskrift her.