Abonnementsartikel

I Danmark har vi et af verdens mest storslåede hestearrangementer, der hvert år i uge 10 forener avlen og sporten i et sandt overflødighedshorn af spændende oplevelser, som omfatter hingstekåring, unghestechampionat (mesterskab for unge heste), internationalt spring- og dressurstævne, to spektakulære gallashows, ride-clinics og gigantisk specialudstilling med 300 stande.

Intet sted i verden finder man noget tilsvarende. Hvert år valfarter både danskere og udlændinge til MCH Messecenter Herning for at opleve dette enestående event. Sidste år blev Dansk Varmblods hingstekåring besøgt af 67.000 begejstrede tilskuere, som formåede at skabe en pragtfuld stemning omkring de tre konkurrencebaner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I 2020 sker det i dagene 5.-8. marts, hvor knap 800 topheste fra mere end 20 nationer er samlet - hingstene for at forsøge at opnå kåring og tilladelse til at bedække hopper, og konkurrencehestene for at opnå hæder og vigtige points til verdensranglisten. I 2020 er det 40 år siden, Dansk Varmblod holdt sin første hingstekåring i MCH Messecenter Herning, der fandt sted i 1980. Det er fortsat avlsforbundets ansatte på sekretariatet, anført af direktør Casper Cassøe, som sammen med 350 frivillige hjælpere og en håndfuld nøglepersoner står bag det storslåede arrangement.

Femstjernet dressurstævne

Hvert år formår arrangørerne at udvikle og udvide eventet, og i år indeholder arrangementet for første gang et femstjernet dressurstævne (det højeste, internationale niveau). DWB 5star Dressage bliver uden tvivl et stort trækplaster, da hele den danske A-trup skal konkurrere i Herning. Landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein har udpeget stævnet til at være en vigtig del i udvælgelsen af dressurholdet til OL 2020 i Tokyo.