Abonnementsartikel

- Vores nye save er den mest spændende batterilancering, vi har haft i mange år. Jeg er sikker på, at de med deres imponerende kraft og lange batteritid vil være game changers, fortæller en stolt salgsdirektør for Husqvarna Danmark, Michael Schösser, om den nye sav 540i XP og topkap-sav T540i XP.

Kraftfuld som en 40xx benzinsav

De to save sætter ifølge Husqvarna ny standard for, hvad man som skovarbejder, landejer eller arborist kan forvente af en batterisav. Producenten slår på, at man får en miljøvenlig og ergonomisk sav i hånden. De støjer mindre og er lettere at manøvrere rundt samtidig med, at de er lige så kraftfulde som en tilsvarende 40cc benzinsav.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Savene kommer med den nyeste X-Cut kæde SP21G. Hertil kommer, at savene er udstyret med Husqvarnas nye high performance-batterier BLi200X og BLi300, der øger strømmen med mere end 30 procent i forhold til tidligere batterisave fra Husqvarna. Den form for batteritid og power åbner op for muligheder, der tidligere kun har været benzinsave forundt.

All-round eller topbeskæring

Om arbejdet foregår på jorden eller langt oppe i trækronerne, er 540i XP og T540i XP to save, der kan klare enhver snitteopgave. 540i XP er en kraftfuld all-round sav til enhver form for forarbejde på jorden. Topkap-saven T540i XP er en fleksibel sav til topbeskæring og er let at manøvrere rundt - også 20 meter over jorden. Her vil det være en særlig fordel, at motoren ikke går i tomgang, men at man i stedet kan starte saven med et enkelt tryk på knappen.

rich-media-2
Savene er udstyret med Husqvarnas nye high performance-batterier BLi200X og BLi300, der øger strømmen med mere end 30 procent. Afkøling af saven er der også sørget for. Foto: Husqvarna.

Batteriniveauet kan følges på den intuitive, nyudviklede brugerflade. Direkte emissioner er der ingen af med en batterisav, og kroppen belastes mindre end ved en benzinsav grundet mindre vibrationer. Endelig begge save IPX4-klassificeret, hvilket betyder, at de kan operere i udfordrende vejr.