Abonnementsartikel

905,2 millimeter. Så meget regn faldt der i Danmark sidste år, og for langt de fleste er det dårligt nyt. Ikke bare, fordi vi generelt ikke er begejstrede for regnvejr, men fordi al det vand gør livet mere besværligt. Og for mange hesteejere er regnvejr også lig med masser af mudder i indhegningen og på folden.

Men hvor de fleste sukker ved udsigten til regn, så smiler man hos firmaet TDJhors. Ikke fordi man her kan lide at blive våde, men simpelthen fordi, at det er godt for forretningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er helt vildt. Normalt sælger vi godt af vores heavymats om efteråret, men det her er helt usædvanligt, fortæller Lene Karmark, der er hestekonsulent hos TDJhors.

Direkte i mudderet

TDJhors har blandt andet specialiseret sig i tunge kunststofmåtter, heavymats, der kan lægges ud direkte i mudderet, så hestene undgår at vade rundt i mudder til sokkeholderne. Og det våde efterår og start på 2020 har fået ordrerne til at vælte ind hos det jyske firma.

Firmaet heavymats måler 125 x 80 centimeter og er fire centimeter tykke. Hver måtte vejer knap 20 kilo, men er så nemme at håndtere, at de kan lægges af en enkelt person. De anvendes ved led, foderpladser - eller til stier på fold eller indhegning.

Test af "mudder-måtter"

For at teste firmaets "mudder-måtter", købte denne skribent seks styk heavy-mats. Som så mange andre hestefolde havde mudderet overtaget i en grad, så hestene ikke var vilde med at vade rundt i sølet for at komme fra læskur til stald (løsdrift). Ifølge producenten er det en god idé at lægge en smule sand oven på mudderet, men i princippet kan man nøjes med at jævne det.

Det tog en halv time at jævne mudderet og smide et par centimeter sand på. De seks heavymats blev lagt på mindre end fem minutter, og i dag - en uge efter - ligger måtterne stadig lige og fast. Og hestene - i dette tilfælde to mulddyr - vandrer glad og fro frem og tilbage med tørre hove.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det samme gør sig i øvrigt gældende for undertegnede, der hver dag triller gennem indhegningen med trillebør.

Så hvis mudderet generer, findes der en relativ nem løsning.

Og mens resten af os gyser ved eksperternes spådomme om ekstra regn fremover, så kan de tage den mere med ro i TDJhors, hvor regnvejrsdage bliver kaldt heavymat-dage.