sonsoreret-indhold

Abonnementsartikel

Et klimavenligt indeklima

Det er vigtigt at vi passer på klimaet, så vi kan bevare naturen. De sidste mange år er der allerede sket væsentlige ændringer i det globale klima, og det skaber bekymring over alt i verden. Derfor sættes der også fokus på, at klimaet er noget vi alle sammen tager hensyn til. Vi opfordres til at tænke i klimavenlige løsninger både i hverdagen og generelt.

Det kan være svært at se, hvordan man selv kan minimere CO2 udslip, men hvis du er husejer, så er der faktisk masser af CO2 at spare, hvis du implementerer energivenlige varmeløsninger i hjemmet.

Har du oliefyr eller naturgas som varmekilde i hjemmet, så kan du minimere dit CO2 udslip massivt ved at installere en varmepumpe i stedet. En varmepumpe er den mest klimavenlige form for opvarmning, og så er det samtidig en økonomisk løsning.

Det er dyrt at installere en varmepumpe, men staten har som led i deres klimatiltag vedtaget, at alle husejere der skifter deres oliefyr ud med en varmepumpe får tilskud til varmepumpen, og med de penge man sparer på elregningen, så er pengene hurtigt tjent ind igen.

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er en varmekilde, som anvender naturens naturlige varme til at producere varmeenergi. Med en varmepumpe i hjemmet kan du spare penge på elregningen, selvom varmepumpen kører på strøm. En varmepumpe producerer nemlig 4 kWh varmenergi, for hver kWh strøm den bruger.

En varmepumpe er den mest effektive opvarmningsform på markedet, og så er den samtidig billig i drift. Der findes et hav af forskellige varmepumper på markedet, og derfor er det vigtigt, at du finder den varmepumpe, der passer bedst til dit hjem.

Hvilken varmepumpe du skal vælge, afhænger både af rummene der skal opvarmes, men også af hvilke varmeløsninger du har i forvejen. For at finde den rigtige til dit hjem, er det en god idé at sætte sig ind i, hvilke varmepumper der findes på markedet, da der kan være forskel på, hvor meget varmeenergi de forskellige varmepumper producerer per kilowatt af el.

Derudover er der nogle vigtige regler, som man skal sætte sig ind i, inden man installerer en varmepumpe. En varmepumpe må ikke være til gene for naboer, og derfor kan der være nogle gældende regler for varmepumper i din kommune, som er vigtige at sætte sig ind i.

Sidst men ikke mindst er det selvfølgelig også relevant at sætte sig ind i, hvilke tilskud du kan søge til varmepumpen, så du får et mere miljøvenligt hjem. Det kan du læse meget mere om i denne guide til at vælge den rigtige varmepumpe.