Abonnementsartikel

Stihl lancerer nue et helt nyt koncept inden for sværd og kæder. Sværdene bliver lettere end nogensinde før med op til 20 procent lavere vægt, og den nye .325" Pro-kæde har ifølge producenten op til 20 procent højere skæreeffekt sammenlignet med sin forgænger.

- Kombinationen af kæden og de nye sværd giver en bedre skæreeffekt og balance ved fældning af træer, savning af brænde, afgrening og udtynding, siger Henrik Tångberg, der er Technical Customer Support hos Stihl Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De nye Light 04-sværd fås i modellen .325" og er tilpasset den nye kæde fra Stihl. Sværdene har en smallere bredde og smallere sideplader, og det slankere design giver en lavere vægt og bedre balance for motorsaven. Afhængigt af sværdlængden, er vægten mellem 10 og 20 procent lavere i forhold til tidligere modeller. Det smallere design kombineret med et mindre næsehjul med færre tænder, giver større ydeevne ved indstik og mindsker risikoen for eventuelt tilbagekast.

De nye Light 04-sværd er tilpasset Stihl motorsavene MS 261 og MS 271.

Motorsave i mellemklassen

Den nye .325" Pro-kæde er tilpasset motorsave i mellemklassen. Med en smallere tandbredde fra 7,7 til 6,8 mm mindskes vibrationerne med 20 procent, og skæreeffekten øges med op til 20 procent sammenlignet med forgængeren .325" RS. Samtidig reduceres spånproduktionen, og afgreningshastigheden øges. Kæden er tilpasset sværd med en sporbredde på 1,3 mm og er også tilpasset sværdet Light 04 .325".

Kæden er allerede tilgængelig, og sværdene kan ses på hylderne hos de danske autoriserede Stihl forhandlere i løbet af første kvartal 2020.