Abonnementsartikel

Nu har det ikke været et problem i denne milde vinter, men ofte slås hesteejere med frossent drikkevand til hestene. Det problem er der forskellige, mere eller mindre besværlige - måder at håndtere, men en ny løsning, her i Europa, i hvert tilfælde, gør det på en helt speciel måde.

Løsningen hedder "Drinking Post Automatic Waterer", og som navnet antyder, er det et amerikansk produkt, som herhjemme nu forhandles af drinkingpost.dk

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er helt nyt i Europa. Lige nu arbejder vi på fuldt tryk for at få en webshop klar til Hest og Rytter-messen i Herning, fortæller Kristoffer Damgaard Nielsen.

Ikke brug for strøm

Systemet består af et rundt "rør", der graves ned i jorden.

- Drikkeposten drives af vandtryk fra en vandslange, der tilsluttes i bunden af installationen. Det vil sige, at der ikke er brug for strøm. Vandet sendes op via det almindelige vandtryk, siger Kristoffer Damgaard Nielsen.

Hesten får vand ved at trykke mulen mod en såkaldt muleklap, som man kender fra fra almindelige drikkekopper. Herefter pumpes det friske vand op, og når hesten er færdig, sørger muleklappen også for, at det overskydende vand løber tilbage, så der aldrig står beskidt eller frosset vand i drikkeposten.

Ifølge importøren er drikkeposten lavet så enkel, at alle selv kan reparere den, hvis uheldet er ude, idet alle dele kan skiftes ved at skrue skålen af.

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Drinking Post Automatic Waterer" blev fremvist første gang herhjemme på messen Hest & Rytter i Herning.