Abonnementsartikel

1) Hold igen med køkkenhaven: Selv om det er mildt i vejret, er jorden for kold til at starte køkkenhaven op. Med mindre vejret slår om til en ekstremt varm periode, skal vi gøre som vi plejer med køkkenhaven.

2) Vent med at plante nyt i våd jord: Når jorden er meget våd, klapper den sammen, når man trykker eller træder på den, og strukturen i jorden bliver ødelagt. Vent derfor med grave og plante nyt, hvis jorden er meget våd.

Artiklen fortsætter efter annoncen

3) Gem sommerblomsterne lidt endnu: Sommerblomsterne kommer snart til salg i butikkerne, men det er risikabelt at sætte dem ud i krukker allerede nu. En enkelt nat med frost kan gøre det af med dem.

4) Giv overvintrede krukker læ lidt endnu: Har sommerens krukkeblomster som spansk marguerit og løvemund stået beskyttet vinteren over, er der måske stadig fuld gang i dem. Hold dem beskyttet lidt endnu og vent med at sætte dem frem på terrassen, til frosten er helt udenfor rækkevidde.

5) Beskæring af frugttræer: Frugttræer skal helst beskæres om sommeren, men enkelte større grene på æble- eller pæretræet kan skæres ned nu. Blomme- og kirsebærtræer må altid kun beskæres om sommeren.