Abonnementsartikel

Lørdag den 21. marts løber Dansk Limousine Forenings avlsdyrsauktion af stablen ved Sønderskov Slot nær Brørup i Sydjylland. 10 tyre, to køer og tre kvier - de fleste pollede - kommer under hammeren.

De 15 limousiner er alle nøje udvalgt af garvede repræsentanter fra Dansk Limousine Forenings auktionsudvalg, som har været rundt i 26 forskellige besætninger for at besigtige tilmeldte emner. Og ifølge foreningen er det kun de allerbedste dyr, der er udtaget. I udtagelsen er der lagt vægt på en kombination af afstamning, eksteriør og produktionsresultater. Ligeledes er dyrene udvalgt efter forventet salgbarhed.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Foldtyre handles i foråret

Flokken af auktionsdyr afspejler, at foråret er tiden, hvor mange handler foldtyr. Der er nemlig udtaget langt flest tyre. Og der er er limousiner for enhver smag - spændende afstamninger, godt eksteriør og gode produktionsresultater. 11 ud af de 15 auktionsdyr er pollede - heraf er én tyr homozygotisk polled.

En hyggelig og festlig dag

Der er lagt op til, at det skal være både hyggeligt og festligt at gæste limousineauktionen. Dørene slås op kl. 10, hvor også stande og boder åbner.

Auktionsdyrene vil være vaskede og striglede og stå klar til de potentielle køberes beskuelse. Der vil være god tid til masser af limousine-snak i hallen, hvor det hele foregår, og ikke mindst lige bag dyrene.

Klokken 13 trækkes det første dyr i ringen, og auktionen begynder. Foruden de 15 limousiner sælges også to staldkameraer og de letvægtsgitre, som anvendes under auktionen.

Også efter selve auktionen vil der være mulighed for samvær i auktionshallen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Auktionskataloget findes i en elektronisk version på Dansk Limousine Forenings hjemmeside, og det indeholder, foruden auktionsregler og betingelser, beskrivelse af hvorledes forhåndsbud eller telefonbud kan benyttes.

Den fysiske adresse for limousineauktionen er Sønderskovgårdvej 2, 6650 Brørup.