Abonnementsartikel

For første gang giver en dronefilm nu et unikt overblik over arbejdet med de pensionerede cirkuselefanters kommende hjem i Knuthenborg Safaripark. Foto: Nicolai Brix

Elefanter er nu officielt fortid i cirkus i Danmark, og d. 1. juni skal statsminister Mette Frederiksen indvie de fire pensionerede cirkuselefanters kommende otium i Knuthenborg Safaripark, som Dyrenes Beskyttelse har været med til at planlægge med dyrevelfærden i højsædet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Byggeriet af Europas mest avancerede elefantanlæg skrider frem, og der er allerede bygget veje, søanlæg, sandgrav, en stor høj og spær på staldbygningen. Nu går byggeriet ind i sin slutfase, inden elefanterne efter planen kan flytte ind på den lollandske savanne til sommer.

Nordeuropas største

Anlægget på 14 hektar er Nordeuropas største, og her kommer der til at være forskellige miljøer som græs, skov og vandhul, præcis som elefanterne ville have oplevet i den vilde natur. Derudover får elefanterne en 1,5 meter dyb sandgrav, som kan modelleres dagligt for at udfordre deres høje intelligens. Fodring af elefanterne sker blandt andet fra beplantede volde, som udfordrer elefanternes motorik, samt fra såkaldte feedere, hvor maden placeres højt for at få elefanterne til at arbejde for føden.

Elefantstalden på 2.000 kvadratmeter er state-of-the-art for at give elefanterne den bedste dyrevelfærd. Her har de deres daglige kontakt med dyrepasserne, og der er mulighed for at sundhedstjekke dem efter behov.