Abonnementsartikel

- Verden skal jo gå videre.

Sådan siger maskinhandler Kim Nielsen fra Mørkledet Maskiner i Dronninglund i det nordjyske.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han har lavet drive-in-salg, så maskinforretningen kører, som den plejer, selvom det meste af Danmark er lukket ned på grund af smittefare ved coronavirussen.

- Jeg fik idéen, fordi jeg sidder på kontor ved et stort vindue, som man kan åbne helt op. Så der sidder jeg ved skrivebordet, og så kan folk køre hen til, uden den store fare for smitte, fordi de er ude i den frie luft og ikke behøver komme indenfor, forklarer Kim Nielsen.

På grund af smittefaren ved coronavirussen er meget lukket ned i Danmark, ligesom grænserne også er lukkede. Myndighederne henstiller til, at man holder sig fra at samles flere sammen, da det er ved større forsamlinger og indendøre, at smitten breder sig.

Har flere funktioner

Kim Nielsen kan da også godt mærke konsekvenserne af den noget uvante situation i Danmark. Til gengæld ser han lyst på det.

- Vi kan da godt mærke, at telefonerne ringer lidt mindre, end de plejer at gøre lige i øjeblikket, men vi regner med, at der kommer gang i dem igen, når de værste bekymringer har lagt sig, for landbruget går jo ikke i stå, fordi der er coronavirus, siger Kim Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og selvom drive-in-handlen er lavet for at sikre forretningen kan køre uden smittefare, så er der også flere funktioner ved at lave sådan en foranstaltning, har Kim Nielsen konstateret.

- Det er ment som sikkerhed i forhold til smittefaren, men det gør også, at folk trækker på smilebåndet, og det er vi nødt til i denne her situation, siger han.

Han kan også godt selv se det sjove i konceptet, der minder lidt om en fastfood-drive-in.

- Ja, jeg havde jo også tænkt på, at folk kunne få en pølse med brød også, griner han.